Kerem Aktürkoğlu’na Halil Umut Meler şoku: 3 kez VAR’dan döndü


Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftasında milli oyuncularımız Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica sahasında Feyenoord'u konuk etti.


Konuk ekip 12. dakikada Ueda ve 33. dakikada Milambo'nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.


KEREM YİNE SAHNEDE

66. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle farkı bire indiren Benfica 90+2. dakikada Milambo'nun golüyle engel olamadı ve Benfica sahadan 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.


Karşılaşmayı ise Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Halil Umut Meler yönetirken yardımcılıklarını ise Çağlar Uyarcan ve Kerem Ersoy yaptı. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler'di.


MELER 3 İPTAL KARARI

Karşılaşmada düdük çalan hakem Halil Umut Meler'in 3 golü iptal etmesi maça damga vurdu. Maçın 24. dakikasında UEFA bir kez daha sahneye çıkarak skoru 2-0'a taşıdı. VAR David Cootie Halil Umut Meler'i monitöre davet etti. Meler, faul gerekçesiyle golü iptal etti.


PENALTIYI İPTAL ETTİ

32. dakikada ise Benfica'da Di Maria penaltı bekledi fakat Halil Umut Meler, pozisyonun öncesinde ofsayt olduğu kararına hükmetti.


KEREM OFSAYTA DÜŞTÜ

41. dakikada ise Benfica'da Pavlidis topu ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getirdi. Pavlidis'in golü öncesinde Kerem Aktürkoğlu'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. 58. dakikada Feyenoord'da Trauner'in attığı gol de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.


Benfica'ya Kerem Aktürkoğlu'nun golü yetmedi ve Feyenoord sahadan 3-1'lik üstünlükle ayrıldı. Maça VAR müdahaleleri ve 3 golün iptali damga vurdu.