Kerem Aktürkoğlu, Portekizlileri şoka uğrattı: ‘Burayı Türk hamamına çevirdi!


3 GOLLE KAZANDILAR

Benfica, Portekiz Premier Lig'in 6. hafta mücadelesinde dün gece Boavista'ya konuk oldu. Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü ve arkadaşları bu deplasmandan 3-0'lık galibiyetle döndü.


İLK GOLÜN ASİSTİ KEREM'DEN

Benfica'nın ilk golü 11. dakikada geldi. Sol kanattan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, çalımlarla son çizgiye indikten sonra içeriye pasını aktardı. Kale sahasında bulunan Pavlidis'in dokunuşunda top ağlarla buluştu.


ORKUN UZAKTAN BOMBALADI, ASİST YİNE KEREM

İlk golün ardından temposunu düşürmeyen Benfica, 31'de farkı ikiye çıkardı. Kerem'in pasıyla topla buluşan Orkun Kökçü uzak mesafeden sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, yerden giden top yakın köşeden ağlarla buluştu.


SON SÖZÜ CABRAL SÖYLEDİ

Benfica'nın son golünü ise 90+1'de Cabral kaydetti. Brezilyalı santrfor ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yaparak farkı üçe çıkardı ve maç 3-0 Benfica'nın lehine sonuçlandı.


'SIFIRDAN BAŞLAYALIM DEDİM'

Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage, maçın ardından şunları söyledi: "Geldiğimde herkesle konuştum ve 'hepimiz sıfırdan başlayalım' dedim. Herkes iyi çalıştı ve önemli olan takım olarak çalışmaktı, sloganımız buydu. İki temel şey: takımın hizmetindeki yetenek ve takım için çalışmak. Koştular, savaştılar. Sahada ve havada takıma katkı sağlayan oyuncular gördüm. Oynayanlar, oyuna girenler ve ben memnunum."


KEREM'İN GÖZÜ MORARDI

Galatasaray'ın eski yıldızı, bir pozisyonda rakibiyle çarpıştı ve yüzüne darbe aldı. Oyundan çıktıktan sonra yedek kulübesinde görüntülenen Kerem'in gözünün morardığı ortaya çıktı.


KEREM, PORTEKİZ BASININDA

Öte yandan Portekiz basını, Benfica formasıyla üçüncü resmî maçına çıkan ve dün gece iki asist yapan Kerem Aktürkoğlu'na methiyeler düzdü. Kerem'in kaçırdığı gole de vurgu yapan Portekizliler, yıldız futbolcuyla ilgili şunları söyledi:


GLOROSIO 1904: 'HOGWARTS BÜYÜSÜNÜ BESSA'YA TAŞIDI'

"Aktürkoğlu,  Hogwarts'ın büyüsünü Bessa'ya taşıdı. İlk yarıda tam anlamıyla 'alev alan' 17 numara, Benfica'nın ilk golü için Vangelis Pavlidis'e asist yaptı. Kerem ardından Orkun'un golünde de pası veren isimdi."


ZEROZERO: 'KEREM FIRSATI KAÇIRDI'

"Aktürkoğlu soldan iyi bir hareketle Pavlidis'i topla buluşturdu ve Yunan oyuncu, topu ağlara gönderdi. Aktürkoğlu daha sonra adını golcüler listesine ekleme şansına sahipti ancak fırsatı kaçırdı."


A BOLA: 'SANKİ SİHİRLİ BİR DEĞNEK...'

"Harry Potter iki asistle büyüledi. Aktürkoğlu yine Kırmızılar'ın galibiyetinde belirleyici oldu ve bu kez iki gol atarak cömert bir rol oynadı. Sanki sihirli bir değnek değmiş gibi, Harry Potter 59. dakikada büyük bir gol fırsatını kaçırdı.


'CESARETİNİ KAYBETMEDİ'

"Golü atabilirdi, her şeyi yapabilirdi! Ancak cesaretini kaybetmedi ve 63. dakikada Boavista'nın hızlı atağını etkisiz hale getirmek için Benfica'nın son adamı olarak savunma görevine çıktı. Sahadan yorgun bir şekilde ayrıldı."


JOSE MANUEL DELGADO (A BOLA YAZARI): 'GERÇEK BİR KEŞİF!'

"Ajitatör, yardımcı, takım oyuncusu, gerçek bir keşif olan Aktürkoğlu'nun sanatçılığına; neşesini yeniden kazanan ve bayrağı devralan, Schmidt'in onun hakkında söylediği ve ondan asla alamadığı her şeyi haklı çıkaran Orkun Kökçü'nün yeniden doğuşuna hayranlık duyuyorum."


RECORD: 'GECEYİ TAM İSTEDİĞİ GİBİ BİTİREMEDİ'

"Orkun, maçın öne çıkan isimlerinden biriydi. Vatandaşı Aktürkoğlu ise her zaman takımın en yerinde duramayan oyuncularından biri oldu ama tam olarak istediği gibi bir gece geçiremedi. Birkaç şansı harcadı ama maçı da iki asistle tamamladı."


'MAÇTAN İSTEMEYECEĞİ ŞEKİLDE AYRILDI'

"Benfica'nın Bessa Stadyumu'na yaptığı ziyarette iki golün asistini yapan Aktürkoğlu yine iyi bir performans sergiledi ancak maçtan kesinlikle istemeyeceği bir anıyla ayrıldı. Zira Türk kanat oyuncusu, sahadan çıkmadan dakikalar önce stoper Pedro Gomes'le sert bir çarpışma yaşadı ve sahada yüzünü buruşturarak yatarken sağlık ekibinin gelmesine neden oldu. Kerem'in gözünün morardığı ve hasarı azaltmak için buzlandığı görüldü."


NOTICIASAOMINUTO: 'TÜRK HAMAMINA ÇEVİRDİ!'

Benfica,  Bessa'yı 'Türk hamamına' çevirdi. Aktürkoğlu ve Kökçü, Kırmızılar'ın bu kez Boavista karşısında aldığı galibiyette belirleyici oldu."