Kayıp aranıyor

10 kişi kalan Göztepe’ye yenilen Trabzonspor’da atak sınırı umut vermiyor. Bordo-mavili takım, ligde çıktığı 9 maçta yalnızca 9 gol atabildi, maç başına sırf 1 gol ortalaması yakaladı. Simon Banza dışında 3. bölgede bir isim dikkat çekemedi, İzmir'de bu sorun kendini gösterdi

Trendyol Süper Lig'de birinci yenilgisini evvelki gün Göztepe deplasmanında 2-1'lik skorla alan Trabzonspor'da moraller bozuldu. Bordo-mavililerin bilhassa 3. bölgede eksik kalması gözlerden kaçmadı. Göztepe karşısında birinci yarıda tek bir şut çekemeyen Fırtına, ikinci devre 14 şut bulsa da verimli olamadı. Karadeniz devine Simon Banza dışında öne çıkan bir isim olmadı. Süper Lig'de çıkılan 9 maçta atak dataları daima geriye gitti.

DERBİDE 5 ŞUTTA 1 GOL

Ligin birinci haftasında 0-0 biten Sivasspor deplasmanında 16 şuttan yalnızca 2 isabet oldu, gol çıkmadı. İkinci haftada Eyüpspor'la da 0-0 berabere kalan bordo-mavililer 8 şut çekti, 4 isabet buldu. 3. haftada grubu devralan Şenol Güneş idaresindeki Beşiktaş derbisinde 5 şutta 1 isabet oldu, 1-1'lik beraberlik vardı. 4. haftada 2-2'lik Kayserispor maçında tam 25 şut çıktı, 8'i isabetliydi. 6. maçta Gaziantep'le 0-0 berabere kalan kadro, 11 şutta 3 isabet buldu.

EN ÇOK GOL KONYA'YA

Karadeniz takımı, bu dönem en çok gol attığı maçta Konyaspor'u konutunda 3-2 yendi, 12 şutta 4 isabet yakaladı. Ligde galibiyeti olmayan Hatayspor'la 1-1 berabere kalan Fırtına, 90 dakikada 15 şutta 7 isabet sağladı. Geçen hafta Başakşehir'i 1-0 yenen bordo-mavililer, 15 şutta 4 isabet buldu. Son olarak Göztepe deplasmanında 2-1 ile birinci yenilgisini alan Trabzonspor, birinci yarıda sıfır çekse de ikinci yarıda 14 şutta 3 isabet elde etti, 1 gol kaydetti.

SADECE 1.33'LÜK ORTALAMA

Bu sezonki performansı ile beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, ligde iki maç üst üste kazanamadı. Trabzonspor oynadığı maçların yalnızca yüzde 25'ini kazanabildi. Bordo-mavililer, Avrupa kupalarına veda ederek başladığı sezonda lig performansı ile de beklentileri karşılayamadı. Trabzonspor ligde 1.33'lük puan ortalamasında kaldı. Ligde şimdi deplasman galibiyeti alamayan Karadeniz temsilcisi ayrıca ligde iki maç üste de kazanamadı. Son olarak Göztepe deplasmanında aldığı yenilgiyle 175 gün sonra namağlup serisi son bulan Trabzonspor, 9 hafta sonunda 2 galibiyet, 6 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı.

İSTATİSTİKLER DÜŞÜK

Fırtına, ligde 9 maçta maç başına 1 gol ortalaması tutturdu. Şut ve isabetli şut ortalamaları da bir epey düşük kaldı. Maç başına 9.9 şut ortalaması elde eden Trabzonspor, maç başına isabetli şut ortalamasında da 4.1'de kaldı. Bordo-mavililer maç başına korner ortalamasında da 5.0'ı bulabildi.

7 SENE SONRA

Karadenız devi, ligdeki gol kısırlığının benzerini en son 2016-2017 döneminde yaşadı. Trabzonspor, 2016-2017 sezonunda ligde birinci 9 maçta 6 gol atabilmişti.