Kartal’ın mimarları

Eyüpspor’u konuk eden Beşiktaş’ta grubun ve sahanın en düzgünü olan Milot Rashica hoş futbolunu attığı gollerle taçlandırdı. Gedson Fernandes’den sonra Kosovalı yıldız da golü hatırladı. İtalyan yıldız İmmobile alanında tekrar golü bularak galibiyete büyük katkı yaptı.

Yaz transfer devrinde kıymetli yıldız isimlerle anlaşarak büyük bir değişime giden ve bu değişimden de âlâ bir randıman alan Beşiktaş, takımda tuttuğu futbolcuları Gedson Fernandes ve Rashica'nın gösterdiği performanstan ise fevkalade bir mutluluk duyuyor. Bilhassa Fernandes vatandaşı ve ekip arkadaşı Rafa Silva ile farklı bir kimliğe bürünmüş, oynadığı futbolu attığı goller ve asistlerle süslenmişti. Tıpkı çıkışı vakit zaman sağ kanatta Rashica da gösteriyordu lakin bir türlü istediği golü bulamıyordu. Dün gece Kosovalı oyuncunun gecesiydi. Daha maçın başında gösterdiği performans ile sinyalleri verdi. Son transfer Joao Mario'nun asistini ceza alanı dışından usta bir vuruş ile çok düzgün kıymetlendirdi. Beşiktaş'ı öne geçiren gole imza attı. Öte yandan İtalyan golcü tekrar kendi alanında golü es geçmedi. Kadrosuna galibiyeti getiren skoru penaltıdan kaydetti. Deneyimli yıldız Muhteşem Lig'deki gol sayısını 4'e çıkarak gol krallığında da argümanlı olduğunu gösterdi. Ciro İmmobile, siyah-beyazlı formayla toplamda 8. golüne ulaştı.

NOUMA TARAFTARI SELAMLADI

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Pascal Nouma da maçı izleyenler ortasındaydı. Nouma, kendisine yönelik tezahüratlar sonrası taraftarı selamladı.

GALİBİYET İÇİN MUTLUYUM

Taraftarların takviyesi ile güç da olsa 3 puanı aldık diyen Milot Rashica, "Özellikle geçen hafta kaybettiğimiz 2 puandan sonra galibiyet için memnunum. Maçı çok erkenden bitirip daha rahat bir galibiyet almamız lazımdı. Bunları geliştirmemiz lazım" dedi. Öte yandan, Kosovalı futbolcu, bu dönem siyah-beyazlı formayla birinci golünü Eyüpspor ağlarına attı. 28 yaşındaki futbolcu, böylece bu dönem tüm kulvarlarda çıktığı 8. maçında birinci kere gol sevinci yaşamış oldu.

MASUAKU KART CEZALISI

Maç öncesi 3 sarı kartı bulunan Arthur Masuaku, 90. dakikada rakibiyle yaşadığı tartışmanın akabinde gördüğü kartla cezalı duruma düştü. Beşiktaşlı oyuncu, gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

KARTAL KONUTUNDA YENİLMİYOR

Beşiktaş, Eyüpspor galibiyetiyle bu dönem alanında oynadığı 4. resmi karşılaşmadan da 3 puanla ayrıldı. Harika Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Eyüpspor'u 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar böylece bu dönem iç alanda çıktığı 4. maçından da 3 puanla ayrılmayı başardı. Kartal, bu süreçte Süper Lig'de Antalyaspor'u 4-2, Sivasspor'u 2-0 ve Eyüpspor'u 2-1'lk skorla yendi. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi play-off cinsinde karşılaştığı FC Lugano'yu da 5-1'lik skorla geçti.