Karşıyaka’ya Tesis Şoku!

112 yıllık İzmir'in köklü spor kulübü Karşıyaka, 30 yıldır evi olan Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ni kaybetme riskiyle karşı karşıya. Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan tesislerin yıllık kira bedeli 29 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Karşıyaka, 1994 yılında 29 yıllığına devraldığı ve Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın önderliğinde tesislerini inşa ettiği arazinin kira kontratı Haziran 2023'te sona erdi. Kontratı uzatmak için başvuruda bulunan kulüp, henüz olumlu bir yanıt alamadı.

30 yıllık kontrat süresi dolduğundan, Karşıyaka'nın yıllar içinde kendi yaptırdığı tüm saha ve binalar da kira bedellerinin hesaplandığı için ihale rakamı oldukça yüksek. İrtifak hakkı ihalesine katılmak için teminat bedeli de 8 milyon 940 bin TL olarak açıklandı.

Karşıyaka Spor Kulübü Selçuk Yaşar Tesisleri, 42 bin 616 metrekare alan üzerine kurulu. Tesislerde 2 adet doğal çim saha, 1 adet suni çim saha, 2 adet basketbol salonu, 1 adet voleybol salonu, futbol kamp merkezi, fitness ve rehabilitasyon merkezi, altyapı lojmanları, altyapı ofisleri ve sosyal alanlar bulunuyor.

Karşıyaka, 30 yıllık emeklerini kaybetmemek için harekete geçti. Yalı'daki İlçe Stadı'nı da ihaleye çıkarıldıktan sonra kaybeden kulüp, Çiğli Tesisleri için çözüm arayacak.