Kamuda tasarruf politikalarına karşın şeker üretimi için “danışmanlık” ihalesi!

2018 yılında özelleştirilen 10 fabrika sonrası Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesinde hâlâ 15 şeker fabrikası faaliyet gösteriyor

T24 Ekonomi

Kamuda tasarruf politikalarına rağmen, devlet şeker üretim kapasitesini artırmak için danışmanlık hizmeti ihalesine çıkıyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü, Ereğli Şeker Fabrikası'nın pancar işleme ve şeker üretim kapasitesini artırmak amacıyla etüt, projelendirme ve danışmanlık hizmeti alımı için açık ihaleye çıktı. İhale, hem yerli hem de yabancı isteklilere açık olacak ve teklifler 8 Kasım 2024 tarihine kadar alınacak.

İhale detayları ve kamu harcamaları

Cumhuriyet'in aktardığına göre, İhaleye katılanların teklifleri, birim fiyat üzerinden verilecek ve ihale kapsamında kısmi teklif verilmesi öngörülmüyor. Katılımcılar, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere belirleyecekleri miktarda geçici teminat sunacak. Teklifler, ihale tarihinden itibaren en az 120 gün süreyle geçerli olacak.

İhale, iktidarın kamuda tasarruf yapılacağı yönündeki açıklamalarına karşın dikkat çekiyor. 2018 yılında özelleştirilen 10 fabrika sonrası Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesinde hâlâ 15 şeker fabrikası faaliyet gösteriyor. Ereğli Şeker Fabrikası ise yılda ortalama 140 gün faaliyet göstererek, günlük ortalama bin 170 ton ve yıllık ortalama 163 bin ton şeker üretimi yapıyor.


Öne çıkan haberler...

TIKLAYIN - 140 bin dolara 12 dakikalık uzay seyahati

TIKLAYIN - İmralı görüşmesinin perde arkası; iki kritik şart ortaya çıktı

TIKLAYIN - Özgür Özel: Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor; Meclis’in dışında bir yere davet edilirsek bu işin içinde olmayız

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç: Erdoğan tüm rakipleri karşısında kaybediyor



 

Marksist bir babayla kanser araştırmacısı bir annenin kızı:
Kamala Harris kimdir?