Kalp krizine karşı kahve mucizesi

Yeni bir araştırma, kahvenin kalp krizini önlemekteki etkisini çarpıcı biçimde ortaya koydu. Araştırmada günlük önerilen kahve miktarıyla yüksek kolesterol ve tansiyon riskinin ciddi oranlarda azaldığı vurgulandı.

Çin'de yapılan yeni bir araştırma, kahve ve kafeinin kalp krizini önlemede ne kadar etkili olduğunu ortaya koydu. 

Soochow Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmada, her sabah birkaç fincan kahve içmenin kalp hastalıklarına, felç riskine ve tip 2 diyabet hastalığına karşı koruyucu etkisi olduğu vurgulandı. 

Araştırmacılar, her sabah iki ya da üç fincan kahve içerek metabolizmayla ya da kalple ilgili sağlık sorunlarının kısmen önleneceğine dikkat çekti. Araştırma ekibinin başındaki Dr. Chaofu Ke, "Sonuçlar, belirli miktarda kafein tüketiminin çok önemli faydaları olduğunu gösteriyor" dedi.

37-73 yaş arası 500 binden fazla kişinin verilerini inceleyen bilim insanları, düzenli kahve tüketenlerde kalp damar sorununa yol açacak yüksek kolesterol ve tansiyon gibi sorunları daha az yaşadığını gösterdi.

Her gün üç fincan kahve içenlerin kalp hastalığı yaşama riskinin hiç kahve içmeyenlere göre yüzde 48 daha az olması dikkat çekti.