Kadınların sevilen tercihiydi: Ünlü tencere firması iflasın eşiğinde

Uygulanan ekonomi politikaları, şirketlerin ucuz finansmana erişmesini zorlaştırırken, Türkiye'nin dört bir yanından konkordato haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde satış yapan tencere ve tava üreticisi Atasoy Kitchenware hakkında konkordato kararı verildi.

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadele etmek için faizleri yükseltirken, artan faizler şirketlerin ucuz finansmana erişimini zorlaştırdı. 

Bu durum çok sayıda orta ve büyük ölçekli şirketin mali darboğaza girmesine neden olurken, gün geçtikçe artan konkordato furyasına bir şirket daha katıldı. İflas öncesi son aşama olarak bilinen konkordato taleplerinin sayısı her geçen gün artarken, Tekirdağ merkezli üretim gerçekleştiren ve Türkiye'nin dört bir yanına tava ve tencere ürünü satışı yapan Atasoy Kitchenware hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı verildi.




HAZIRLANACAK RAPOR İFLASI BELİRLEYECEK 

Keşan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından üç ay süre ile geçici mühlet kararı verilen şirketin mali tablolarını incelemek üzere Seyit Cındık, Gülçin Kazan ve Mehmet Kılıç'tan oluşan üç kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirildi. Şirketin belirtilen süre boyunca mali durumunda iyileşme sağlayamaması halinde, hazırlanacak rapor doğrultusunda iflas süreci başlatılacak.