Kadın spiker, Nasrallah’ın ölümünü canlı yayında ağlayarak duyurdu

Lübnan, Nasrallah'ın ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan ederken çok sayıda Hizbullah yanlısı sokaklara döküldü. Hizbullah yanlısı televizyon kanalı El Mayadin'de bir kadın spiker, Nasrallah'ın ölümünü gözyaşları içinde duyurdu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun cuma günü Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmesi, Lübnan'daki Hizbullah yanlılarını yasa boğdu.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere 1030 kişi öldü. 


Bu saldırıların ardından İsrail, cuma günü Beyrut'a bomba yağdırarak Hasan Nasrallah'ın da bulunduğu Hizbullah karargahını yerle bir etti. 

Lübnan, Nasrallah'ın ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan ederken çok sayıda Hizbullah yanlısı sokaklara döküldü. Birçok kişi ağlayarak Nasrallah için ya tuttu.

Hizbullah yanlısı televizyon kanalı El Mayadin'de de bir kadın spiker, Nasrallah'ın ölümünü duyururken gözyaşlarını tutamadı. Spikerin ağlayarak "Nasrallah'ın şehit olduğunu" söylediği anlar sosyal medyada viral oldu.