Kadın el emeği pazarına gece baskını

Beyoğlu Belediyesi, üzerindeki Yeşilçam Sokağı’nda yer alan pazarı, gece yarısı baskınıyla hedef aldı.

Ekipler, pazar alanındaki stantları ve ürünleri içeren konteynerleri polis eskortuyla alıp Kemerburgaz’daki Yedi Emin Otoparkı’na taşıdı. Sabah erken saatlerde olay yerinde inceleme yapan belediye yetkilileri, standların hasar gördüğünü ve içindeki ürünlerin çoğunun parçalandığını rapor etti. BESMEK kursiyerleriyle birlikte konteynerleri açan belediye ekipleri, zararı tespit etmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Yeşilçam Sokağı’nı ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Beyoğlu gibi büyük bir ilçede 20 adet Kadın El Emeği standının herhangi bir güvenlik sorunu oluşturmayacağını düşünüyorum. Türk adaleti ve yargısının bu konuda sağduyulu bir karar vereceğine inanıyorum” şeklinde açıklama yapmıştı.

Kadın El Emeği Pazarı’nın kurulacağına dair Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’ni bilgilendirmişti.

Proje için Yeşilçam Sokağı’na bir pankart asılmıştı ve Beyoğlu Kaymakamlığı’na resmi başvuru yapılarak stant kurma izni istenmişti. Ancak kaymakamlık, güvenlik riskleri nedeniyle bu talebi reddetti. Kararın ardından güvenlik güçleri, Yeşilçam Sokağı’ndaki stant kurma çalışmalarını durdurarak, ürünlerin ve stantların polis eşliğinde kamyonlara yüklenip kaldırılmasını sağladı.