Kadın çalışanın yüzüne öksüren patrona dev ceza

Galler'de Covid pandemisi sırasında bir kadın çalışanın yüzüne onunla alay etmek için defalarca öksüren patron, mahkemede suçlu bulundu.

Galler'de Covid-19 pandemisi sırasında bir kadın çalışanın yüzüne bilinçli olarak öksürerek onu aşağılamaya çalışan bir patron, mahkemede 26 bin sterlinden (1 milyon 115 bin TL) fazla para cezası aldı. 

Ünlü ragbi oyuncusu Gareth Davies'in babası olan araba satış mağazası Cawdor Cars'ın patronu Kevin Davies, 2020'de Covid nedeniyle sağlığı konusunda endişeler yaşayan kadın çalışanla alay etmek için onun yüzüne doğru öksürmekle suçlanıyordu. 

Bağışıklık sistemini etkileyen kronik hastalığı bulunan ve Covid kapmamak için iş arkadaşlarından mesafeyi korumalarını isteyen kadın, Davies'in bu davranışı üzerine mahkemede dava açmıştı.

Hakim, Davies'in aşağılayıcı davranışlarla kadın çalışanı ezdiğine ve şirketin de bu durumu görmezden geldiğine hükmetti. Olayın ardından kadın çalışanın istifa etmek zorunda kaldığını hatırlatan hakim, kadına 26 bin 438 sterlin tazminat ödenmesine karar verdi.

Kadın çalışan da, Davies'in kendi sağlık sorununu bildiği halde yüzüne doğru defalarca öksürdüğünü söyleyerek "Olanlar çok yıpratıcıydı" dedi.