Kadıköy’ün fethi

Okan Buruk’un öğrencileri derbide yeniden gösteri yaptı. Mertens, Sara ve Livakovic (k.k) ile 3-1 kazanan sarı-kırmızılılar, puan farkını 5’e çıkarttı

Galatasaray'ın Kadıköy'deki hakimiyeti devam ediyor... Ezeli rakibine deplasmanda son 7 maçta yalnızca 1 defa yenilen sarı-kırmızılılar, dün de adeta futbol dersi verdi. Okan Buruk'un öğrencileri, 20. dakikada Torreira'nın uzaktan vurduğu füzede Livakovic'in sırtına çarpan topla öne geçti. 28'de ise Osimhen'in harikulâde asistinde Mertens, ortadaki farkı ikiye çıkarttı.

SARA'DAN SLALOM

İkinci yarıda Fenerbahçe durumlar arasa da golü bulan yeniden Galatasaray'dı. Taç tertibiyle Torreira'dan aldığı pasta rakip savunmayı çalımla geçen Sara, Livakovic'i mağlup etti. Hakem Atilla Karaoğlan'ın 63'te verdiği penaltıyı Dzeko gole çevirdi. Bu dakikadan sonra üstünlüğünü koruyan sarı-kırmızılılar, 3-1'lik galibiyetle Kadıköy'ü bir sefer daha fethetti. 6'da 6 yapan Galatasaray, Fenerbahçe'yle puan farkını da 5'e çıkarttı.

SALLAI SAHNEDE

Aslan'ın yeni transferi Roland Sallai, derbide birinci defa görücüye çıktı. Gaziantep FK ile hafta içinde oynanan erteleme maçında statü gereği oynayamayan Macar yıldız, Kadıköy'de görücüye çıktı. 75. dakikada Mertens'in yerine oyuna giren Sallai, fizik gücüyle dikkat çekti.

MUSLERA'DAN GEÇİT YOK!

Derbi atmosferini en fazla yaşayan isim pozisyonunda bulunan Fernando Muslera, dün de harika performans gösterdi. Uruguaylı eldiven, bu dönem en fazla kurtarış yaptığı resmi maçı Fenerbahçe deplasmanında oynadı. 8 defa geçit vermeyen Muslera, yalnızca penaltıdan 1 gol yedi. 2011 yazında Galatasaray'a transfer olan 38 yaşındaki kaleci, forma giydiği 32. Fenerbahçe derbisinde 13. galibiyetini aldı. Muslera, öbür maçlarda ise 10 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.

YILDIZLAR GERİ DÖNDÜ

Galatasaray, Fenerbahçe karşısına beklenen 11'le çıktı. Sarı-kırmızılı takımın teknik yöneticisi Okan Buruk, ligde son olarak Gaziantep FK'yi 3-1 yendikleri 3. hafta erteleme maçının birinci 11'inde 2 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, statü gereği Gaziantep temsilcisine karşı misyon veremediği yeni transferler Jakobs ve Osimhen'i birinci 11'e aldı. Berkan ile Batshuayi'yi yedeğe çekti. Buruk'un planı tuttu.

ICARDI YEDEKTE

Sakatlığını atlatan İcardi, kadroyla Kadıköy'e geldi. Arjantinli oyuncu, kulübede bekledi. Okan Buruk tarafından riske edilmeyen İcardi'nin maç öncesi iki yıl evvel Fenerbahçe'ye attığı golün akabinde yaptığı sevincin olduğu tişörtle gelmesi de çok konuşuldu.

OSIMHEN'DEN USTA İŞİ ASİST

Aslan'ın bomba transferi Victor Osimhen, Fenerbahçe karşısında gösteri yaptı. Çaykur Rizespor maçındaki asistiyle defteri açan yıldız oyuncu, derbide harikulâde bir asiste imza attı. 28. dakikada kendisine açılan ortayı, göğsüyle Mertens'e servis eden Osimhen golün hazırlayıcısı oldu. Çaykur Rizespor maçında golün kıyısından dönen yıldız böylelikle hanesine ikinci maçında 2. asistini yazdırdı. Fenerbahçe savunmacılarını zorlayan yıldız, 4 şutun 1'inde isabet sağladı ancak golü bulamadı.