Kaboğlu: İmamoğlu davasının hukuki temeli yok

İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu davasıyla ilgili konuşan Kaboğlu, “Bir an önce bu dava sonlandırılmalı ve kapatılmalı. Süreç devam etmekte ancak aksi bir durum oluşursa bütün Cumhuriyetçi ve Demokratların kolektif direnme hakkını da beraberinde getireceğini vurgulamak gerekir” dedi.

İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İBB İletişim Ofisi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Kaboğlu, İmamoğlu hakkında açılan davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul Barosu Başkan Adayı Kaboğlu, sürecin İmamoğlu aleyhinde sonuçlanması durumunda Cumhuriyetçi Demokratların kolektif direnme hakkının doğacağını vurguladı. 

Prof. Kaboğlu "Değerli Başkanımıza karşı açılmış olan dava başından beri skandallarla dolu bir davadır. Böyle bir dava açılmamalıydı, açılmış olsa da yürütülmemeliydi. Davanın siyasallaşması aynı zamanda adil yargılanma hakkına da tümüyle aykırı bir durum ortaya çıkarmaktadır" şeklinde konuştu.

Bu davanın tüm Türkiye toplumu için 'yüz kızartıcı' olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu "Bir an önce bu dava sonlandırmalı ve kapatılmalı. Süreç devam etmekte ancak aksi bir durum oluşursa bütün Cumhuriyetçi ve Demokratların kolektif direnme hakkını da beraberinde getireceğini vurgulamak gerekir” ifadelerini kullandı.