Jürgen Klopp’un Red Bull’daki yeni maaşı açıklandı!


SÜRPRİZ İMZA

Son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un teknik direktörlüğünü yapan Jürgen Klopp, Red Bull'un global futbol direktörlüğüne getirildi. Bu hamle, futbol kamuoyunda şaşkınlık yarattı.


1 OCAK'TA BAŞLAYACAK

Red Bull'dan yapılan açıklamada, Klopp'un yeni görevine 1 Ocak 2025 tarihinde başlayacağı belirtildi. Alman futbol adamının, Red Bull'un sahibi olduğu RB Leipzig (Almanya), Red Bull Salzburg (Avusturya), New York Red Bulls (ABD) ve Red Bull Bragantino (Brezilya) takımlarına oyun felsefesi, transfer stratejisi ve sportif direktörlük ile antrenörlük gelişimi konularında danışmanlık yapacağı aktarıldı.


'DAHA FAZLA HEYECAN DUYAMAZDIM'

Jürgen Klopp, yeni görevi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yaklaşık 25 yıl saha kenarında görev yaptıktan sonra böyle bir projede yer almaktan daha fazla heyecan duyamazdım.


'GÖREVİM DEĞİŞMİŞ OLABİLİR AMA...'

Görevim değişmiş olabilir ama futbola ve futbolu bu hale getirenlere duyduğum tutku hâlâ aynı. Elimizdeki inanılmaz futbol yeteneklerini geliştirmek ve desteklemek istiyorum."


LIVERPOOL'DA BİRÇOK KUPA KAZANDI

Jürgen Klopp, 2015-2024 yıllarında görev yaptığı Liverpool ile 2 kez İngiltere Lig Kupası, birer defa da UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig, İngiltere Federasyon Kupası, Community Shield, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleri yaşamıştı.


SÖZLEŞME DETAYI BELLİ OLDU

Öte yandan Klopp'un yeni görevi için imzaladığı sözleşmenin detayları da belli oldu. Sky Almanya'dan gazeteci Florian Plettenberg, tecrübeli hocanın maaşını da duyurdu.


İŞTE MAAŞI

Sosyal medya hesabı X'te konuya değinen Alman gazeteci, "Klopp, Red Bull'un yeni Küresel Futbol Direktörü olarak yılda yaklaşık 10-12 milyon euro kazanacak" dedi.