Jose Mourinho’dan gündeme bomba gibi düşen En-Nesyri kararı! Manchester United maçında…

Sarı-Lacivertliler’de büyük beklenti ve umutlarla gelen, taraftarın büyük güven duyduğu Jose Mourinho, kadro tercihleri nedeniyle erken tartışılmaya başlandı.

Eleştiri oklarının hedefinde!

Dünyaca ünlü teknik adam Mourinho'nun ne olursa olsun bazı oyunculardaki ısrarı, eleştiri oklarının hedefi haline gelmesine neden oldu. Galatasaray ve Twente maçlarında çok zorlanan Mert Müldür, Samsun’da da 11 başladı, Samuel kadroya bile alınmadı.

Fenerbahçe, kalesinde gördüğü atakların çoğunu yine Mert’in olduğu bölümden yedi. İrfan Can Kahveci, Milli Takım’dan çok formda dönmesine rağmen yine yedek kaldı. Mourinho’nun ısrarlarıyla transfer edilen, tarihin en pahalısı En-Nesyri ve senelik maliyeti 8 milyon Euro’yu geçen Maximin de yedek soyundu.

9 haftada 8 puan fark

Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanından beraberlikle ayrılarak bir maç eksiğiyle henüz 9. haftada lider Galatasaray’ın 8 puan gerisine düştü. Bu mücadelede yaşanan kayıp kadar, özellikle skor 2-1’ken Sarı-Lacivertliler’in ortaya koyduğu futbol ve adeta ceza sahasından çıkmaması da taraftarı hayal kırıklığına uğrattı ve kızdırdı. Fenerbahçe’yi kısa sürede yine zorlu maçlar bekilyor. İlk etapta gözler perşembe günkü Manchester United ve hafta sonunda ligdeki Bodrumspor mücadelesine çevrildi.

Osayi, İrfan, Maximin ve En Nesyri ilk 11'e

Jose Mourinho’nun artık ilk 11’de bir değişime gitmesi bekleniyor. Özellikle Manchester United karşısında Oosterwolde’nin sakatlığı ve Kostic’in UEFA listesinde yer almaması nedeniyle Samuel’in 11’e dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. İrfan, Maximin ve En-Nesyri de formaya yakın isimler. Sarı-Lacivertli ekipte bu 4 yıldızdan en az 3'ünün Kırmızı Şeytanlar karşısında ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Portekizli çalıştırıcının beklenen değişimleri yapmaması ve sonuçların kötü gelmesi halinde eleştirilerin çok daha fazla artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Fenerbahçe topu sevmiyor

Sarı-Lacivertliler, ligde oynadığı ilk 8 maç sonunda daha önce görülmemiş bir istatistiğe imza attı. OPTA’nın detaylı veri topladığı 2014-15’ten beri Fenerbahçe, topa en az sahip olduğu sezonu yaşıyor. Kanarya, geride kalan 8 karşılaşmada ortalama yüzde 49.9 topa sahip olabildi. 226 milyon Euro’yla ligin en değerli ikinci kadrosuna sahip olan Sarı-Lacivertliler, topa sahip olma konusunda 12. sırada yer alıyor!