İzmir, Gençlik ve Spor Alanında 50 Yıllık Eylem Planları Hazırlıyor

(İZMİR) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlik ve spor eylem planları hazırlayacak. Katılımcılığı temel alarak yürütülecek çalışmalar kapsamında ilçe belediyelerinin yöneticileri ile toplantı yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir'i gençlik ve spor kentine dönüştürme hedefi doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışıyla kentin gelecek 50 yılını hedef alan eylem planları hazırlayacak. Bu kapsamda ilçe belediyelerinin belediye başkan yardımcıları, gençlik ve spor alanında çalışmalar yürüten yöneticileri ile toplantı yapıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ve İzmir Planlama Ajansı (İZPA) Danışmanı Can Güvenir katıldı.

"50 yıl için rehber olacağız"

Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, "İlçe belediyelerimizin güçlü katılımı, İzmir'i her alanda olduğu gibi gençlik ve spor çalışmalarında da yukarı taşıyacak. Vizyon çalışmalarımızı hayata geçirme irademiz adına bu buluşma son derece değerli. İzmir, ülkemizde gençlerin en rahat ettiği şehirlerin başında geliyor. Uluslararası turnuvalarda göğsümüzü kabartan pek çok sporcumuz da var. Ancak daha iyisini, hatta en iyisini yapma kararlılığına sahibiz. Tüm kentin röntgenini çekecek, söz söylemek isteyen bütün paydaşlarla bir araya gelecek, bilimsel ve toplumcu bir bakış açısıyla kentin gelecek 50 yılı için rehber olacak gençlik ve spor eylem planlarını hazırlayacağız. Desteğiniz çok değerli" diye konuştu.

"Hak temelli bir strateji kurabiliriz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ise "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik ve spor alanında pek çok etkinliği var. Elbette bu çalışmaları hayata geçirirken toplumun ihtiyaçlarını gözetiyoruz. Şimdi bunu adım adım daha ileri götürmek için, hep beraber çok önemli bir yola çıkıyoruz. Tüm ilçe belediyelerimizin katkısıyla İzmir'in gençlik ve spor projeksiyonunu stratejik bir zemine oturtacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fırsat eşitliğini önceleyen hak temelli bakış açısını, gençlik ve spor politikalarına da yansıtacağız. Doğru veri havuzunu birlikte oluşturup spor envanterini bir an önce ortaya koyabilirsek, kentimizi ileriye taşıyacak planları kısa sürede oluşturacağımıza inanıyorum" dedi.

"Geleceği planlayabilmek önemli"

İzmir Planlama Ajansı Danışmanı Can Güvenir de "Geleceği planlayabilmek çok önemli. Doğru bilgiler ile bilimsel temelde yapılacak çalışmalarla gerçekçi bir rota çizmeyi başarırsak, zamanın önüne geçeriz. Bugünü iyi kullanarak, yarınları güçlendirmek durumundayız. İZPA olarak üzerimize düşen katkıyı vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

Başkan Tugay'ın sözleri ışığında yürünecek

Gençlik politikaları hakkında gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki iş birliğinin büyütülmesi ve özellikle gençlerin istihdamına ilişkin yeni projeler ile genişletilmesi konusunda da mutabık kalındı. İzmir'in, gençlerin "beslenme, barınma, sağlık, eğitim, teknolojiye erişme, gezme, eğlenme, ekonomik bağımsızlığa kavuşma" gibi tüm haklarına saygı duyulduğu hissedilen bir marka kent olması yönünde çalışmalar gerçekleştirilecek. Devlet kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları söz konusu toplantıların en önemli unsurları olacak. Ayrıca gençler ve sporcuları temsil edecek katılımcılar ile bir araya gelinecek ve tüm İzmirlilerden konulara ilişkin interaktif katkı talep edilecek.

Spor envanteri ve spor haritası oluşturulacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, 8 Ekim'de düzenlenen İzmir Spor Zirvesi'nde kamuoyuyla paylaştığı hedefler doğrultusunda, İzmir'in spor envanteri ve spor haritası için çalışmalar hızlandı. İlçe belediyeleri tarafından Büyükşehir'e aktarılacak verilerle kısa sürede kentin hangi bölgesinde, hangi tesislerin olduğu, söz konusu tesislerin mülkünün hangi kuruma ait olduğu ve buralarda hangi branşlarda spor yapılabildiği, tesislerin engelli erişilebilirliğine uygun olup olmadığı gibi pek çok bilginin yer aldığı haritalar hazırlanacak.