İYİ Partili başkandan husumetlilerine dayak

Zonguldak'ın Gülüç Belde Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Gökhan Demirtaş ile oğlu, otobüs terminalinde, husumetli olduğu 19 yaşındaki Abdurrahman G. ve babası Oğuz G.'ye saldırdı. Kavganın ardından ifadeleri alınan başkan ve oğlu serbest bırakıldı. Başkan Demirtaş, daha önce de cinsel saldırı’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almıştı.

Gülüç Belde Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Gökhan Demirtaş ve oğlu Necmi Demirtaş, belediye personeli ile birlikte 18 Eylül'de Ereğli şehirlerarası otobüs terminaline gitti. 

Başkan ve oğlu burada, yıllardır aralarında husumet bulunan Oğuz G. ve oğlu Abdurrahman G.’yi görünce aralarında tartışma çıktı. Kavgaya varan tartışmada Necmi Demirtaş  Abdurrahman ve babası Oğuz G.'ye tekme ve yumrukla  saldırdı. O anlar terminalin güvenlik kamerasına yansıdı. 


TEKME VE YUMRUKLU KAVGA

Görüntülerde; Necmi Demirtaş’ın Abdurrahman G.’ye saldırdığı anlar yer alırken, bu esnada koşan babası Oğuz G.’ye de Demirtaş’ın müdahale ettiği, yumruk ve tekme savurduğu görüldü.

Terminal görevlilerinin ayırmaya çalıştığı kavgada taraflardan Abdurrahman G.'nin yere düşünce de yumruklarla darp edildiği görüldü. 


Olayın ardından Başkan Demirtaş ve oğlu terminalden ayrılırken, yaralanan baba- oğul ambulansla hastaneye götürüldü.

Baba oğulun şikayeti üzerine Başkan Demirtaş, oğlu Necmi Demirtaş’ın ifadelerine başvuruldu. Başkan ve oğlu daha sonra serbest bırakıldı. 


BAŞKAN CİNSEL SALDIRIDAN CEZA ALMIŞTI

Önceki döneminde, belediyede bir kadın çalışana cinsel saldırı ile suçlanan Başkan Mustafa Gökhan Demirtaş hakkında mayıs ayında Ereğli 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak’ gerekçesiyle artırım ve ‘geleceği üzerindeki olumsuz etkileri’ göz önüne alınarak indirim uygulanıp 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.