İstanbul’un ardından İzmir’de de AKP’li meclis üyesi, kadınları suçladı: Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçlu

İstanbul'un ardından İzmir'de de AKP'li meclis üyesi, kadınları suçladı: Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçlu

T24 Haber Merkezi

Art arda yaşanan kadın cinayetleri ve İstanbul sözleşmesi tartışmalarını gündemdeki yerini korurken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerinde kadınları suçlayarak “Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur” dedi.

İBB Meclisi'nde AKP’li üyeden, canice öldürülen Ayşenur ve İkbal için skandal sözler: Nevrotik flört ilişkisi dosyaya girmiş, kızlar şikâyet etmemiş

Son dönemde kadın ve çocuk cinayetlerindeki artış, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı birinci bileşiminde gündeme geldi.

Birçok meclis üyesi toplantıya, üst üste yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına siyah giyerek gelirken gündem dışı konuşmalarda, İstanbul sözleşmesi ve kadına yönelik şiddetle etkin mücadele konusu AKP'li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Tartışmalarda AKP'li meclis üyesi Aydemir, yaptığı konuşmada, şiddete uğrayan kadınları suçlayan ifadeler kullandı.

"Kutsal, güzel ablalarımız, annelerimiz, bacılarımız güzel konulara değindi"

Aydemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hanımefendiler haklı gerekçelerini dile getirdiler. Ben tabii ki böyle bir günde bu kadar kutsal, güzel ablalarımız, annelerimiz, bacılarımız güzel konulara da değindiler. Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum.

"Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısım bayanlar..."

Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Çünkü insanlar… Bakın hanımlarımızın birçoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok… Şu an insanlar durduk yerde, kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsın, direkt gözümüzü karakolda açarız.

Bugün itibariyle zaten 2 yıl altı olan cezaların tamamının yatılacak duruma geldiği de ifade edildi. Bizim önceliklerimiz bence her şeyden önce İzmir’deki sokaklarımız, yollarımız.”

Günün öne çıkan haberleri: 

TIKLAYIN - Daron Acemoğlu, Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görüldü

TIKLAYIN - Bankalar "limit düşürme başvurularına" çözüm arıyor: Bir banka, müşterilerin ödeyeceği 750 TL katkı payını kendisi ödeyecek

TIKLAYIN - İddia: Kanye West, annesiyle birlikte olurken eşinin izlemesini istedi

TIKLAYIN - Köftelerinde domuz eti kullandığı belirlenen Köfteci Yusuf'un aylar önce şube ve depo kapattığı ortaya çıktı

TIKLAYIN - DEM Parti: İmralı muhataptır, bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır

TIKLAYIN - Altın Portakal ödülünü Yılmaz Güney’e adayan Nur Sürer: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

TIKLAYIN - AKP kurucusu Hüseyin Çelik'ten Numan Kurtulmuş'a: Arkadaşlarını satarak AKP'ye yamanmış; ayar verildi, sonra çark!

TIKLAYIN - Bakan Tunç'tan Narin Güran cinayeti açıklaması: Çok önemli verilere ulaştık, her şey belli, katillerin kim olduğu görülecek

TIKLAYIN - Erdoğan'dan "anadil" açıklaması: Milyonlarca vatandaşımız sırf anasının dilini konuştu diye ötelendi

TIKLAYIN - Konya'da ihbara giden polisi sırtından bıçaklayan saldırgan, son 9 ayda 10 suça karışıp serbest kalmış!

 


'Faruk' gibi yaşlı insanların cinselliği ve arzuları neden bir tabu?