İstanbul’da ulaşım o kişilere ücretsiz olacak: Tüm detayları açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iş arayanlar için ücretsiz ulaşım desteği sunmaya başladı. Bu proje ile İstanbullular, yıl boyunca toplu taşıma araçlarında kullanabilecekleri 96 adet ücretsiz geçiş hakkına sahip olacak. İşte İBB'nin iş arayanlar için sağladığı ulaşım desteğinin detayları...

İBB, ''Ulaşım Desteği Projesi''ni hayata geçirdi. Bu kapsamda, iş arayan vatandaşlar yıl içinde toplu taşıma için 96 geçiş hakkı kazanıyor. Destekten faydalanmak isteyenlerin, İBB Bölgesel İstihdam Ofisi üzerinden iş araması gerekiyor. 

İBB'DEN İŞ ARAYANLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Proje, maddi zorluk yaşayan ve İBB Bölgesel İstihdam Ofisi aracılığıyla iş arayanlara ulaşım desteği sunuyor. Gerekli şartları yerine getirenler, yılda üç kez, her ay için 32 geçiş hakkı alarak toplamda 96 ücretsiz geçişten yararlanabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’nde iş görüşmesine katılmış olmak,
Görüşme günü, e-devlet üzerinden barkodlu "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi" almak,
16-65 yaş arasında olmak,
'bio.ibb.istanbul' portalına güncel telefon numarası ve özgeçmiş ile kayıtlı olmak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İstanbullu iş arayanlar, başvurularını en yakın İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’ni ziyaret ederek yapabilir veya bio.ibb.istanbul web portalından online başvuru yaparak iş ilanlarını takip edebilirler. Ayrıca, 444 8 333 numaralı telefondan kariyer danışmanlarından bilgi alarak, beceri ve yetkinliklerine uygun iş mülakatları hakkında da bilgi edinebilirler. Mülakata katılan ve ulaşım desteği için gerekli koşulları sağlayan adaylara, QR kod içeren ücretsiz geçiş kontörleri kayıtlı telefonlarına SMS ile gönderiliyor.