İstanbul’da bayram trafiği…. Yoğunluk yüzde 71’e çıktı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin başlaması ile öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da artan trafik saatler 14:00'ü gösterirken durma noktasına geldi. Trafikte yoğunluk haritası yüzde 71'e kadar çıktı. Kentin iki yakasını birbirine bağlayan köprülerde sürücüler zor anlar yaşıyor

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı Trafiği: Yoğunluk Yüzde 71’e Çıktı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin başlamasıyla İstanbul’un ana yollarında trafik yoğunluğu zirve yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verilerine göre, kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 71 seviyesine ulaştı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle öğleden sonra başlayan resmi tatil, İstanbul’un ana arterlerinde trafik sıkışıklığını beraberinde getirdi. Avrupa ve Anadolu yakalarında belirli noktalarda yoğunluk artarken, sürücüler zor anlar yaşıyor.

Avrupa Yakası: Yoğun Trafik Çilesi

D-100 kara yolunun Avrupa Yakası’nda Florya’dan başlayan trafik yoğunluğu, Bahçelievler’e kadar devam ediyor. Cevizlibağ mevkisinde daha da artan trafik, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde ağır ilerliyor. Mahmutbey gişelerinde çift yönlü yoğunluk yaşanırken, Basın Ekspres Yolu’nda da iki yönlü olarak trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Küçükköy’den başlayan yoğunluk ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar uzanıyor.

Anadolu Yakası: Köprü Geçişlerinde Dur-Kalk Trafik

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerin sağlandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik yavaş ilerliyor. D-100 kara yolunun Kartal, Maltepe ve Kadıköy mevkilerinde de yoğunluk sürerken, TEM Otoyolu’nda Ümraniye’den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönüne doğru ve Ataşehir ile Dudullu arasında da trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Trafik Yoğunluğu: Anadolu’da Yüzde 78, Avrupa’da Yüzde 65

İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, öğlen saatlerinde kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 71 olarak ölçülürken, Avrupa Yakası’nda bu oran yüzde 65, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 78 seviyesine ulaştı.