İstanbul’da 30 yıl önce kaçak inşa edilen, resmiyet kazanan evler dere projesi kapsamında yıkıldı

"30 yıl önce kendimiz yaptık ve daha sonra belediyeden oturum izni aldık. Elektrik ve su bağlantılarımız yapıldı, vergilerimizi ödedik"

T24 Haber Merkezi

İstanbul Esenyurt'ta, 30 yıl önce kaçak olarak inşa edilip daha sonra resmi oturum izni alınan evler, dere ıslah projesi nedeniyle yıkılarak yerlerinden edilen ailelerin mağduriyetine yol açtı.

Evlerinden birini kaybeden Oktay Gökçe, "Evimizi 30 yıl önce kendimiz yaptık ve daha sonra belediyeden oturum izni aldık. Elektrik ve su bağlantılarımız yapıldı, vergilerimizi ödedik. Ancak dere ıslah çalışmaları gerekçesiyle evlerimizin yıkılacağını öğrendik ve Esenyurt Belediyesi'ne itirazda bulunduk, fakat muhatap bulamadık" dedi. BirGün'ün aktardığına göre, Gökçe ayrıca, evlerinin içinde kalan eşyaları ve kedilerini kaybettiğini, kedilerini hala aradığını belirtti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Esenyurt temsilcisi Yusuf Ukuğ ise, ilçede yüksek katlı kaçak yapılar varken, yoksul vatandaşların gecekondularının yıkılmasına dikkat çekti. Ukuğ, "Yurttaşlarımız evlerinden sürülüyor, sorunlarını dinleyecek hiçbir yetkili yok. İnsanlara 'Sizi Başakşehir Kiptaş Kayabaşı Konutları'na taşıyacağız' denildi. Esenyurt Belediye Başkanı'nı buraya gelmeye ve durumu yerinde görmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!