İstanbul Üniversitesi: Öğrencilerle ilgili soruşturma başlatıldı

İstanbul Üniversitesi, Fatih'te iki kadının öldürülmesi olayının ardından bir mesajlaşma grubunda yorum yapan öğrencilerine ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Fatih'te iki kadının vahşice öldürülmesinin ardından yapılan yorumlarla ilgili açıklama geldi.

"İstanbul'un Fatih ilçesinde 4 Ekim 2024 günü meydana gelen iki kadının vahşice öldürülmesi olayının ardından, üniversitemiz öğrencilerinin yer aldığı bir mesajlaşma grubunda yapılan yorumlar kamuoyunda ve tarafımızca haklı olarak büyük tepkiyle karşılanmıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- "Söz konusu yorumların içerikleri incelenmiş olup, ilgili mecralara gerekli bildirimlerde bulunulmuş ve soruşturma süreci derhal başlatılmıştır.

- Bu tür olaylar, toplumumuzun ortak vicdanını derinden yaralamakta fakat aynı zamanda toplumsal birlik ve dayanışmanın önemini de bir kez daha hatırlatmaktadır. Üniversitemiz her türlü şiddet, nefret söylemi ve insan onuruna aykırı ifadelerin karşısındadır.

- Kamuoyunun bu süreçte göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür eder, soruşturmanın sonuçları hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını önemle belirtiriz. Bu ve buna benzer muameleleri kınıyor, hayatını kaybeden iki öğrencimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz."