İsrail’in İran misillemesinin başladı iddiası

Ortadoğu'da günlerdir beklenen İsrail'in İran misillemesinin başladığı iddia edildi. Fars Haber Ajansı, İran'ın başkenti Tahran ve Kerec'de 19 patlama olduğunu duyurdu. Patlamaların nedeni ile ilgili henüz net bir bilgi gelmezken patlamaların İsrail'in başlatacağını duyurduğu saldırılar olarak yorumlanıyor.

İRAN DEVLET TELEVİZYONU PATLAMA HABERLERİNİ DOĞRULADI

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansının haberinde, "Bir kaç dakika önce Tahran'da patlama sesleri duyuldu." ifadelerine yer verildi. İran devlet televizyonu da başkent Tahran'daki patlama haberlerini doğruladı. Henüz konuyla ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı.

İSRAİL MEDYASI, İRAN PLANININ ONAYLANDIĞINI DUYURMUŞTU

İsrail devlet televizyonu dün yayınladığı haberinde, Gallant ve Halevi, İran'a saldırı planlarını onayladığını duyurmuştu. Saldırının gerçekleştirileceği tarih için İsrail hükümetinin kararı ve onayının beklendiği ifade edilmişti.

1 EKİM'DEN BU YANA İSRAİL'İN MİSİLLEMESİ BEKLENİYORDU

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti. ABD'nin Tel Aviv'den İran'a yapacağı saldırıyı "yumuşatmasını" istediği iddia edilmişti.