İsrail’in Filistin’deki Şiddeti Devam Ediyor: 210 Ölü, 400 Yaralı!

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 246. gününde hız kesmeden devam ediyor. Nuseyrat Mülteci Kampı'na yönelik bombardıman sesleri yükselirken, Gazzelilerin bölgeden kaçtığı görüntülendi. Saldırılar, Gazze'deki insanların yaşadığı insanlık dramını bir kez daha gözler önüne seriyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YOĞUN SALDIRISI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırı başlattı. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, saldırılarda en az 210 Filistinli yaşamını yitirirken, 400 kişi yaralandı.

İsrail topçuları ve savaş uçakları, Deyr el-Belah'ın doğusu ile Bureyc ve Megazi mülteci kamplarının yanı sıra Nusayrat Mülteci Kampı'nın orta bölgesi, batısı ve doğusundaki çeşitli bölgelere saatlerce şiddetli ve yoğun saldırılar düzenledi.

Gazze Şeridi'nin merkezinin hemen her bölgesinden bombalama sonucu yoğun dumanlar yükseliyor. Görgü tanıkları, İsrail askeri araçlarının "ani şekilde" Nusayrat Mülteci Kampı'nın doğu ve kuzeybatı bölgelerine girerek kampın birçok bölgesini hedef alan şiddetli top atışları gerçekleştirdiğini belirtti.

İSRAİL'İN YOĞUN SALDIRISINDA KULLANILAN SİLAHLAR

İsrail şiddetli saldırıda onlarca savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullandı. İsrail ordusuna ait topçu birlikleri ve savaş uçakları, Bureyc ve Megazi mülteci kamplarına da saldırılarını yoğunlaştırdı.

Sağlık görevlilerinin verdiği bilgiye göre, İsrail insansız hava araçları Nusayrat Kampı semalarında yoğun şekilde uçuyor ve kampın yollarında hareket eden herkese ateş açarak çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden oluyor.

İsrail ordusunun, Gazze'nin orta bölgesine düzenlediği şiddetli saldırıda onlarca savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullandığı ifade edildi. Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık görevlileri de şiddetli ve sürekli hava ve topçu bombardımanı sonucu Gazze'nin orta bölgesinin çeşitli yerlerinden hastaneye çok sayıda ölü ve yaralının getirildiğini aktardı.

FİLİSTİN HÜKÜMETİNDEN SALDIRIYA TEPKİ

Gazze'deki Filistin hükümetine bağlı Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanırken, uluslararası topluma İsrail'e "vahşi saldırılarını" durdurması için baskı yapma çağrısında bulunuldu.

İSRAİL'İN UZUN SÜRELİ SALDIRISI

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına hava, kara ve denizden 246. gününde de devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun, kuzeydeki Gazze kentine bağlı Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir eve düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 5 kişi öldü, çoğu çocuk 14 kişi yaralandı.

YOĞUN BOMBARDIMAN: ZEYTUN, SABRA VE NUSAYRAT MÜLTECİ KAMPI HEDEFTE

İsrail topçu birlikleri, Gazze'nin kuzeyindeki Zeytun ve Sabra mahalleleri ile Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı çevresini yoğun şekilde bombaladı.

EV HEDEF ALINDI: EL-BUREYC MÜLTECİ KAMPI'NDA ÖLÜMLER

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Şahin ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda 6 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

REFAH KENTİ DE SALDIRIYA UĞRADI

Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentinde de İsrail ordusu çeşitli noktaları hedef alarak saldırılarını sürdürdü. Karadan ve denizden gerçekleştirilen saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ACI BİLANÇO

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 36 bin 731 Filistinli öldürüldü, 83 bin 530 Filistinli ise yaralandı.