İsrail’den bir katliam da Batı Şeria’da: Kafeyi vurdu

İsrail'in Batı Şeria'da bir kafeye düzenlediği hava saldırısında 18 Filistinli öldü. Fetih Hareketi, İsrail'in Tulkerim'deki katliamı sonrası "gerilimi tırmandırma" çağrısı yaptı.

İsrail savaş uçaklarının işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye düzenlediği saldırıda en az 18 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail savaş uçakları, Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye hava saldırısı düzenledi. Ölü ve yaralıların Tulkerim şehrindeki Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Fetih Hareketi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim bölgesine düzenlediği ve 18 kişinin öldüğü hava saldırısı sonrasında "gerilimi tırmandırma" çağrısı yaptı. Fetih Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Tulkerim'de yaptığı katliama tepki gösterilirken, olaylardan tamamen İsrail'in sorumlu tutulduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Tulkerim'deki şehitlerin ruhlarının intikamı için cuma gününün tüm temas noktalarında öfke, gerilimi tırmandırma ve grev günü haline getirilmesi" yönünde çağrı yapıldı. 

Filistin hükümeti ise Tulkerim'deki katliamın ardından uluslararası topluma ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına "İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki işgal suçlarına acilen son verilmesi" çağrısında bulundu. Açıklamada, "Tulkerim katliamı, İsrail'in kanunları çiğneyen bir suç gücü olduğunu doğruluyor. Uluslararası toplumun, modern tarihte eşi benzeri görülmeyen ve devam eden bu suçlara son vermesinin zamanı geldi." ifadeleri kullanıldı.