İsrail tankı, BM Barış Gücü gözlem kulesine ateş açtı: 2 yaralı

İsrail tankı, Birleşmiş Milletler barış güçlerine ait gözlem kulesine ateş açtı. İki barış gücü personeli hafif yaralandı.

İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki Birleşmiş Milletler (BM) barış güçlerinin kullandığı gözetleme kulesine tankla ateş açması sonucu iki barış gücü personeli hafif yaralandı.

BM'den bir kaynak Reuters'a verdiği bilgide son 24 saat içinde toplamda benzer üç saldırının yaşandığını belirtti.

Kaynak, BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan iki barış gücü personelinin Naqoura'daki ana üslerinde bulunan gözetleme kulesine ateş edilmesinin ardından yaralandığını fakat durumlarının ciddi olmadığını söyledi.

Kaynak diğer iki olayda UNIFIL mevkilerinin hafif silah ateşine uğradığını belirtti.

UNIFIL yaptığı açıklamada, Mavi Hat'ta son günlerde gerilim tırmanırken ana üslerinin ve yakındaki mevkilerinin defalarca vurulduğunu, iki barış gücü personelinin tank ateşi sonucunda yaralandığını belirtti.

UNIFIL'in açıklaması, aşağıdaki gibidir:

Bu sabah IDF'e ait bir Merkava tankı UNIFIL'in Naqoura'daki karargahında bulunan bir gözlem kulesine ateş açtı. Kulenin doğrudan isabet alarak yıkıldı ve olay sonucu iki barış gücü askeri yaralandı . Yaralanmalar neyse ki bu kez ciddi değil, ancak hastanede kalmaya devam ediyorlar.

IDF askerleri ayrıca Lübnan'daki (UNP) 1-31'e kodlu BM mevzisine de ateş açarak barış gücü askerlerinin barındığı sığınağın girişini vurdu. Araçlara ve iletişim sistemine zarar verdi. Bir IDF insansız hava aracının BM mevzisinin içinde sığınak girişine kadar uçtuğu gözlemlendi.