İsrail saldırısı sonrası Kasım Süleymani’nin halefi de kayıp

İranlı yetkililer, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kani'den geçen hafta Beyrut'a düzenlenen saldırılardan bu yana haber alınamadığını duyurdu.

İranlı iki üst düzey güvenlik yetkilisi, geçen ay Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail hava saldırısında öldürülmesinin ardından Lübnan'a giden İran’ın Kudüs Gücü komutanı İsmail Kani'den geçen hafta Beyrut'a düzenlenen saldırılardan bu yana haber alınamadığını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan yetkililerden biri, Kani'nin, Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi Haşim Seyfeddin'i hedef aldığı bildirilen saldırı düzenlendiğinde Beyrut'un Dahiye bölgesinde olduğunu ancak o sırada Seyfeddin ile görüşmediğini kaydetti. Yetkili, İran ve Hizbullah'ın o tarihten bu yana Kaani ile temas kuramadığını belirtti.

Nasrallah'ın olası halefi Seyfeddin ile de Cuma gününden beri temas kurulamadığı bildirilmişti.

İsrail, İran destekli Hizbullah'a karşı yürüttüğü kampanyada Dahiye'deki birçok hedefi vuruyor.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Nadav Shoshani, Kani'nin Beyrut'taki bir İsrail saldırısında öldürülmüş olabileceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine, saldırıların sonuçlarının hala değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

İsmail Kani, 2020'de ABD'nin suikastı sonucu öldürülen Kasım Süleymani'nin halefiydi.

İran Devrim Muhafızları'nın yurtdışı operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü, Orta Doğu'da Tahran'ın müttefiki olan Hizbullah gibi milislerle yapılan anlaşmaları yürütüyor. İran Devrim Muhafızları komutanı Tuğgeneral Abbas Nilforuşan, 27 Eylül'de Nasrallah'la birlikte bulunduğu sığınakta ölmüştü.