İsrail ordusu: Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün Beyrut’taki hava saldırısında öldürüldü

İsrail ordusu: Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün Beyrut'taki hava saldırısında öldürüldü

T24 Dış Haberler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın dün Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. IDF dün Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Lübnan kenti Dahiye'de 4 binaya yönelik ağır bir hava saldırısı gerçekleştirmişti. İsrail, saldırının Hizbullah ana karargâhına yönelik olduğunu ve Hizbullah lideri Nasrallah'ın hedef alındığını açıklamıştı. Hizbullah lideri Nasrallah'ın sağlık durumu dün akşamdan beri belirsizliğini koruyor. IDF'nin Nasrallah'ın öldürüldüğüne ilişkin son açıklamasından sonra Hizbullah'tan resmî bir açıklama hâlâ gelmedi. 

TIKLAYIN | İsrail ordusu, Beyrut'u vurdu: "Hizbullah ana karargâhını hedef aldık" | Hizbullah lideri Nasrallah yaşıyor mu?

Hizbullah'a yakın bir kaynak Reuters'a Nasrallah'ın hayatta olduğunu söylerken, İran'ın Tasnim haber ajansı da Nasrallah'ın güvende olduğunu bildirmişti. İranlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada Tahran'ın Nasrallah'ın durumunu kontrol ettiğini söylemişti. 

İsrail'in ekim ayından bu yana Beyrut'ta gerçekleştirdiği en güçlü saldırıda dört aparman bloğu yerle bir edildi. Dün gece son olarak enkaz altında 400 civarında insanın kaldığı bildirilmişti. 

Netanyahu'nun saldırı emrini verdiği anın fotoğrafı servis edildi

İsrail Başbakanlık Ofisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'na hitap etmek üzere ayrılmadan önce, hava saldırısını onayladığını gösteren bir fotoğraf yayımladı.


TIKLAYIN | İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM konuşmasının tam metni: Suudi Arabistan ile normalleşme vurgusu yaptı, BM'ye "antisemitik safra bataklığı" dedi

İran'dan açıklama

İran'ın Lübnan'daki büyükelçiliği X'te yaptığı açıklamada İsrail'in Hizbullah'ın merkezini hedef alan saldırısının “failine uygun bir ceza getirecek” tehlikeli bir oyun değiştirici tırmanma olduğunu söyledi.

İran Büyükelçiliği “Bu kınanması gereken suç, oyunun kurallarını değiştiren tehlikeli bir tırmanışı temsil ediyor” dedi.

Ayrıntılar gelecek...