İsrail Gazze’de aynı aileden 9’u çocuk 15 kişiyi katletti

ABD'nin baskısıyla Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Gazze ateşkesi müzakereleri sırasında İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimine düzenlediği hava saldırısında, aynı aileden 15 Filistinli hayatını kaybetti.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Hamas'ın sivil savunma birimi sözcüsü Mahmud Bassal, El Zevayda semtinde Aclah ailesinin evine düzenlenen saldırıda 9'u çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 15 kişinin öldüğünü bildirdi. Filistin resmi haber ajansı WAFA da saldırıda en az 15 kişinin yaşamını yitirdiğini ve birçok kişinin yaralandığını duyurdu.

İSRAİL'DEN YENİ TAHLİYE EMİRLERİ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde daha önce "insani" olarak ilan ettiği bölgeleri de boşaltma talimatı verdi.

Megazi bölgesi de tahliye emri verilen alanlar arasında yer alıyor. Reuters, Zevayda'nın tahliye emirleri kapsamında olup olmadığını ve bu bölgeye yönelik herhangi bir talimatın gidip gitmediğini henüz doğrulamadı.

"TAHLİYE EMİRLERİ 170 BİN KİŞİYİ ETKİLEDİ"

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in son tahliye emirlerinin hem insani bölgeleri hem de diğer bölgeleri kapsadığını ve yaklaşık 170 bin yerinden edilmiş sivili etkilediğini açıkladı.

OCHA, tahliye emri verilen alanların boyutunun 41 kilometrekareye düşürüldüğünü ve bu durumun Gazze Şeridi'nin toplam alanının yüzde 11'ini kapsadığını belirtti. Daha önce, Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünün tahliye emri altında olduğunu veya "girilmez bölgeler" olarak belirlendiğini duyurmuştu.

Gazze Şeridi, 7 Ekim'den önce 2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olarak biliniyor. OCHA, bölgedeki insanî krizin derinleştiğini ve yaşanan bu son gelişmelerin, zaten zor durumda olan siviller üzerinde büyük bir ek yük oluşturduğunu vurguladı.