İsrail, Filistinlilerin sığındığı Han Yunus’a saldırdı: Çok sayıda ölü var

İsrail'in Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 10'u çocuk 38 Filistinli öldü.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 10'u çocuk 38 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Han Yunus'ta "el-Fera" ailesine ait evi hedef aldığını, çok sayıda kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti. Tanıklar, İsrail savaş uçakları ile topçu birliklerinin kentin güneyindeki el-Menara, Maan, eş-Şeyh Nasır, Giyzan en-Neccar mahallelerini hedef aldığını ve bu sebeple yüzlerce Filistinli ailenin Han Yunus'un batısına doğru yerinden edildiğini söyledi. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği saldırılarda en az 38 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çoğu kadın ve çocuk çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Han Yunus'tan sağlık kaynakları, İsrail ordusunun kentin doğu ve güney bölgesindeki mahallelere yoğun saldırıları sebebiyle Nasır ve Gazze-Avrupa hastanelerine 10 çocuğun cenazesinin getirildiğini aktardı. 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 847 Filistinli öldü, 100 bin 544 kişi yaralandı.