Ispanağın yerini aldı! Meğer demir en çok bu sebzedeymiş!

Ispanak uzun süredir demir açısından en zengin sebzelerden biri olarak bilinse de, yeni araştırmalar ve beslenme uzmanlarının açıklamaları, tahtın başka bir sebzeye kaydığını gösteriyor: Pazı.

Vücudun sağlıklı bir şekilde işlev görmesi için son derece önemli bir mineral olan demirin eksikliği ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. 

Sonbaharın gelişiyle tezgahlardaki yerini olan pazı demir eksikliğinin adeta merhemi... Demir içeriği açısından oldukça yüksek bir sebze olan pazı aynı zamanda vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin. 

Anemi gibi demir eksikliği problemleriyle başa çıkmak isteyenler için ideal bir seçenek haline gelen pazı tezgahlardaki yerini aldı. 


Sadece demir yok birçok mineral de bulunuyor

Pazının içerdiği bazı diğer önemli vitaminler:

A Vitamini: Pazı, özellikle göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için önemli olan A vitamini açısından zengindir. Beta-karoten formundaki A vitamini, pazıda bol miktarda bulunur.

C Vitamini: Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, bağışıklık sistemini destekler, cilt sağlığına katkı sağlar ve vücutta demirin emilimini artırır.

K Vitamini: Pazı, özellikle kemik sağlığı ve kanın pıhtılaşması için gerekli olan K vitamini bakımından oldukça zengindir.

E Vitamini: Bu antioksidan vitamin, cilt sağlığını korur ve vücutta hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur.