İsmail Saymaz: Tetikçi Eray Özyağcı, Sinan Ateş’ten önce en az bir cinayet işlediğini itiraf ediyordu

Saymaz, ilk duruşmada Özyağcı'nın, kafedekileri torbacılıkla suçladığını ve ateş etme niyetinin öldürme değil yaralama olduğunu savunduğunu aktardı

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Sinan Ateş suikastinin tetikçisi olan Eray Özyağcı'nın daha önce işlediği ve pek bilinmeyen bir cinayeti anlattı. Özyağcı'nın, Sinan Ateş Davası'nın karar duruşmasında suçlarıyla övündüğünü ve "Hızlı torbacıları denk getirdiğim zaman nasıl vurduğumu bilirler efendim, vallahi hastanede mumya gibi sarıyorlardı" dediğini belirtti.

Saymaz, bu sözlerin dikkatini çektiğini ve Özyağcı'nın Ateş'ten önce en az bir cinayet işlediğini itiraf ettiğini aktardı. Yazısında, 8 Ekim 2020 tarihinde Pendik'in Esenyalı Mahallesi'nde Pirana Kafe'de yaşanan ve cinayetten öte bir katliam girişimi olarak nitelendirdiği olayı detaylı bir şekilde anlattı.

Eray Özyağcı'nın 1993 yılında İstanbul'da doğduğunu, 13 yaşında suç alemine girdiğini ve sabıkalı bir kapkaççı olduğunu yazdı. Beş yıl sübyan koğuşlarında yattığını, Sivas Açık Cezaevi'nden firar ederek İstanbul'a döndüğünü ve çocukluk arkadaşı Ömer Veysel Altun

Olayın uyuşturucu satışından kaynaklanan bir kavga olduğunu söyledi. Tüm tarafların çocukluk arkadaşı olduğunu, ancak uyuşturucu satışından dolayı aralarının bozulduğunu belirtti. Ömür Koca'nın, Varol kardeşlerin işlettiği kafe ve çevresinde uyuşturucu sattığını, Adem Varol'un bu yüzden Koca'yı dövdüğünü ve mahalleye bir daha girmemesini söylediğini aktardı. Koca'nın durumu Özyağcı ve Altun'a ilettiğini, Özyağcı'nın da Ömer Varol'a tehdit mesajı gönderdiğini yazdı.

8 Ekim günü Özyağcı ve Altun'un, Mustafa Akbulut'un kullandığı kiralık araçla Pirana Kafe'ye gittiklerini belirtti. Üzerlerinde Glock marka tabancalar olduğunu, kafeye girerken Onurcan Ercan'ı bacağından vurduklarını ve içerideki masadakilere kafalarını hedef alarak ateş ettiklerini anlattı. Olayda Adem Varol'un kolundan, bacağından ve kafasından vurulduğunu, sol kolu ve sol bacağının felç kaldığını, Ömer Varol'un karnından yaralandığını ve sakat kaldığını, Onurcan Ercan'ın ayağında kalıcı engel oluştuğunu ve Bilal Mükanoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirtti.

Mükanoğlu'nun bu kavgayla hiçbir ilgisi olmadığını, saldırganları tanımadığını ve babası İlhan Mükanoğlu'nun her iki tarafı da suçladığını aktardı. Babasının, olayın uyuşturucudan kaynaklandığını ve gerçek suçluların, arkalarındaki kişilerin yargılanması gerektiğini söylediğini yazdı.

Özyağcı ve Altun'un olaydan sonra kayıplara karıştıklarını ve iki buçuk yıl boyunca yakalanmadıklarını belirtti. Özyağcı'nın tutuklandıktan sonra Sinan Ateş suikastinin yanı sıra Pirana Kafe baskınından da yargılandığını ifade etti. İddianamede, Özyağcı'nın "yeraltında başkalarının tetikçiliğini yapan kiralık katil" olarak tanımlandığını ve Ankara'da gerçekleşen Sinan Ateş suikastinin katil zanlısı olduğunun vurgulandığını aktardı.

İlk duruşmada Özyağcı'nın, kafedekileri torbacılıkla suçladığını ve ateş etme niyetinin öldürme değil yaralama olduğunu savunduğunu yazdı. Son duruşmada da benzer bir savunma yaparak, her şeyin spontane geliştiğini ve öldürme niyetinin olmadığını söylediğini belirtti. Ancak Özyağcı'nın kafeye girer girmez kafalara ve karınlara ateş ettiğini hatırlattı.

Baba İlhan Mükanoğlu'nun duruşmada gerçek suçluların ve arkalarındaki siyasilerin yargılanması gerektiğini söylediğini aktardı. Mükanoğlu'nun, bu tür suçların arkasındaki kişilerin var olduğu sürece masum insanların zarar görmeye devam edeceğini ifade ettiğini yazdı.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için .


T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

  • ASUMAN ARANCA

  • Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

    Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi
  • Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

    Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden 'görev tamam' pozu!

    Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

    İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz'un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

    T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

  • Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz'da başlıyor; işte 25 soruda suikastte adı geçenler, soruşturma sürecinde yaşananlar ve siyasete yansımaları
  •  
  • TOLGA ŞARDAN

    Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

    Sinan Ateş’in öldürülmesiyle bağlantılı Mersin’deki cinayette eski Ülkü Ocakları Başkanı’na 10 yıl hapis cezası verildi

  • Sinan Ateş dosyasının bilirkişisi polise ne oldu? Emniyet YDK'da "emeklilik" krizi!

    Sinan Ateş cinayeti zanlısı Avukat Öktem'in tutukluğa itirazını mahkeme "kaçma şüphesi var" diyerek reddetti

  • CANDAN YILDIZ

    Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

    Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir: Sinan Ateş cinayeti Ülkücülerin ‘Kerbela'sıdır; ocaklar kuşatma altında

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

Bahçeli ile Sinan Ateş cinayeti sanığı Demirbaş’ın cümlelerindeki benzerlik!

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için .

Günün öne çıkan haberleri











'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey