İsmail Saymaz: Narin cinayetinde gerçekler karanlıkta kalırken, adalet arayışı göz ardı ediliyor

"Boğma eyleminin tek bir şüpheli tarafından işlendiği biliniyor. Narin’i amcası mı, ağabeyi mi öldürdü? Üçü elinden ayağından tutup biri boğazını mı sıktı?"

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Narin Güran Cinayeti iddianamesinde katilin kim olduğunun belirsizliğini koruduğunu, adaletin göz ardı edildiğini ve gerçeklerin karanlıkta kaldığını söyledi.

İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Narin Güran cinayetindeki iddialarını eleştirdi. Saymaz, Bakan Tunç'un "İddianame ortaya çıktığında toplum, Narin evladımızın katillerinin kim olduğunu tahmin edecek" sözlerini hatırlatarak, hazırlanan iddianamenin bu beklentiyi karşılamadığını belirtti.

Saymaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, cinayeti dört sanıktan hangisinin gerçekleştirdiğinin açıklığa kavuşturulmadığını vurguladı. Narin'in amcası Salim, annesi Yüksel, ağabeyi Enes Güran ve cesedi gömdüğünü itiraf eden komşu Nevzat Bahtiyar'ın birlikte kasten öldürmekle suçlandığını, ancak boğma eyleminin kimin tarafından yapıldığının net olmadığını ifade etti. Ayrıca, cinayetin sebebinin de iddianamede belirtilmediğini, üç savcının bu soruya yanıt veremediğini söyledi.

Bahtiyar'ın ifadesinde, amca Salim'in anne Yüksel ile ilişkisi olduğunu ve Narin'in bunu gördüğü için öldürüldüğünü iddia ettiğini aktaran Saymaz, ancak savcıların bu iddiayı iddianameye dahil etmediğini kaydetti. Saymaz, soruşturmanın eksik ve yetersiz olduğunu, cinayetin failinin ve sebebinin netleştirilmediğini yazdı. Davanın adalet talebini ve iktidara yönelen öfkeyi bastırmak için açıldığını, gerçeğin ortaya çıkarılmadığını belirtti.

"E hani “iddianame ortaya çıktığında toplum, Narin evladımızın katillerinin kim olduğunu tahmin edecek”ti?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçen hafta böyle söylememiş miydi mi?

Dağ fare doğurdu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan üç savcı, bu cinayete ilişkin Narin’in amcası Salim, annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran ile cesedi dereye gömdüğünü kabul etmek zorunda kalan komşu Nevzat Bahtiyar’a iştirak halinde çocuğu kasten öldürmekten dava açtı.

İddianamede, cinayeti dört sanıktan hangisinin gerçekleştirdiğine açıklık getirilmiyor.

Boğma eyleminin tek bir şüpheli tarafından işlendiği biliniyor. Narin’i amcası mı, ağabeyi mi öldürdü?

Üçü elinden ayağından tutup biri boğazını mı sıktı?

Belli değil.

Bakan Tunç’un iddiasının aksine bu iddianame bize katilin kim olduğunu söyleyemiyor..."

İsmail Saymaz'ın, "Narin'de üç savcı bir katili bulamadı" başlıklı yazısını okumak için .


Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!