İŞKUR başvurularında yeni dönem: Şartlara uyanlara mesaj gidecek!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin iş ilanı açmadan ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücüne daha kolay erişim sağlamalarına imkan tanımayı amaçlayan "Aday Havuz Sistemi"ni devreye aldı. Bu sistem ile işverenler, kayıtlı iş arayanlara kolayca mesaj gönderip, iş görüşmesine davet edebilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşabilmelerini sağlayan "Aday Havuz Sistemi"ni uygulamaya koydu. İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, personel arayan işverenler için oluşturulan yeni uygulama sayesinde, ilan açılmaksızın ihtiyaç duyulan nitelikteki kişiler "Aday Havuz Sistemi"nden görüntülenebilecek. 

Sistem, işverenlerin hem zaman hem de emek tasarrufu yapmalarını sağlayarak, iş arayanlar için daha nitelikli iş eşleşmeleri sunacak. İşverenler, sisteme giriş yaptıktan sonra meslek, eğitim durumu, sertifikalar, dil yetkinlikleri, yaş, çalışma ili gibi birçok farklı filtreleme kriteri ile arama yapabilecek ve bu kriterlere uyan adayları listeleyebilecek.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na uygun olarak, adayların öz geçmişlerinde yer alan nitelikler ve beceriler işverenler tarafından görüntülenebilecek; ancak kişisel bilgilerine erişim sağlanamayacak. İşverenler, ayda 1000 adaya kadar arama yapma hakkına sahip olacak.

Beğendikleri adayları, ilgili meslek havuzlarına ekleyebilecek olan işverenler, adaylarla İŞKUR aracılığıyla mesaj yoluyla iletişim kurabilecekler. Uygun görülen adaylara sistem üzerinden bilgilendirme mesajı gönderildikten sonra, işveren adayın iletişim bilgilerine ulaşabilecek. Adayın da bu iletişimi onaylaması durumunda, iki taraf arasında doğrudan iletişim kurulabilecek. Bu süreçte hem iş arayanın hem de işverenin danışmanlarına bilgilendirme e-postası iletilecek.

"Aday Havuz Sistemi"nde, İŞKUR'a kayıtlı olmayan işverenler bile sistemde arama yapabiliyor ve kriterlere uygun iş arayanları görüntüleyebiliyor. Ancak, detaylı özgeçmiş görüntüleme ve havuz oluşturma gibi özelliklerden sadece İŞKUR'a kayıtlı işverenler yararlanabilecek