İOKBS 2024 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? | Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin iştirak sağladığı Birinci ve Orta Öğretim Bursululuk Sınavı (İOKBS) sonuçları için beklenen gün geldi. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ile velileri, İOKBS imtihan sonuçları hakkında araştırmalara başladı. Pekala İOKBS 2024 sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak? İşte ayrıntılar...

İOKBS 2024 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? | Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşti. İmtihana katılan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ve velileri, arama motorlarında 'İOKBS 2024 sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

2024 BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024 imtihan takvimine göre; İOKBS (bursluluk sınavı) sonuçları, 17 Mayıs'ta "www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek. İmtihan sonuçlarının açıklanacağı saat hakkında açıklama yapılmadı. Lakin geçtiğimiz yıllar dikkate alındığında, İOKBS imtihan sonuçlarının 10.00 ile 12.00 saatleri ortasında açıklanması bekleniyor.

İOKBS İMTİHAN SONUÇLARINA NASIL BAKILIR?

İOKBS bursluluk imtihan sonuçları meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Bursluluk imtihan sonucunu öğrenmek için TC kimlik numarası, doğum tarihi ve sayfada verilen güvenlik kodunu girilmesi gerekiyor.

İOKBS İMTİHAN SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Bursluluk imtihan sonuçlarına itiraz, imtihan sonuçlarının açıklanmasında itibaren beş gün içerisinde yapılması gerekiyor. İmtihan sonuçlarına itirazlar, ÖDSGM resmî internet sayfasında (http://odsgm.meb.gov.tr) yer alan e-itiraz kısmından elektronik olarak yahut yazılı olarak ÖDSGM'ye yapılabilecek. İtiraz müracaat fiyatı 30 TL'dir. yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden rastgele birine, Kurumsal Tahsilât Programı aracılığıyla bu fiyatın verilen mühlet içinde ödenmesi gerekiyor. Yazılı yapılan itirazlarda, fiyat yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM süreç fişi göndermeyen öğrencilerin müracaatları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

2577 sayılı İdari Yargılama Yordamı Kanunu'nun 20/B hususu uyarınca, sorulara ve cevapanahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve karşılık anahtarlarının http://www.meb.gov.tr veyahttp://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on)günlük dava açma mühletini durdurmamaktadır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazların cevaplanmasındaki mühlet için ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacak. Mühleti geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen,banka dekontu/ATM süreç fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkatealınmayacak.