Inter ve Milan taraftar gruplarına büyük operasyon: 19 gözaltı

İtalya Serie A'nın dev kulüpleri Inter ve Milan'ın taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Mafya ilişkisi iddiaları araştırılıyor.

İtalya Serie A’nın köklü kulüplerinden Inter ve Milan’ın taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonda, yasa dışı faaliyetlere karıştıkları iddiasıyla 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının aktardığına göre, Milano Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturma sonucunda, bu sabah saatlerinde Inter ve Milan’ın taraftar gruplarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 kişinin mercek altına alındığı soruşturma kapsamında, 19 kişi gözaltına alındı ve bazı noktalarda aramalar yapıldı.

Operasyonun, taraftar gruplarının mafya benzeri yasa dışı yapılarla ilişkisi olup olmadığını, gasp ve darp gibi suçlara karışıp karışmadığını araştırmayı hedeflediği belirtildi. Soruşturma, taraftar gruplarının suç ortaklıklarına yönelik ciddi iddiaları içeriyor.

Savcılıktan yapılan açıklamada, Inter ve Milan kulüplerinin doğrudan soruşturma altında olmadığı ancak kulüplerin taraftar gruplarına bilet satışı konusundaki uygulamalarını açıklığa kavuşturmalarının gerekebileceği ifade edildi.

Özellikle Inter kulübünün, taraftar gruplarına bilet satışı konusunda yasa dışı imtiyazlar tanımış olabileceği ve bu biletlerin yeniden satışına olanak sağlandığına dair iddiaların soruşturma dosyasında yer aldığı bildirildi.


'KARABORSA BİLETLERİ MAFYAYA AKTARIYORLAR'

Taraftar gruplarının, biletlerin ikinci el satışından elde edilen kazançları mafya örgütlerine aktardığına dair suçlamalar da dosyada yer buldu. Soruşturmanın ağırlıklı olarak 2019-2020 yıllarına odaklandığı, ancak telefon dinlemeleriyle elde edilen yeni bulguların da soruşturmaya dahil edildiği kaydedildi.

Özellikle Inter taraftar grubu liderlerinden Marco Ferdico’nun, geçtiğimiz yıl UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi’den 200 bilet talep ettiği ve bu konuda kulüp başkanı Giuseppe Marotta’nın devreye girmesini istediği belirtildi.


Soruşturma kapsamında, Inter kulübünün "Curva Nord" olarak bilinen taraftar grubuna karşı "boyun eğdiği" ve onlara bazı "iyilikler yapmak zorunda kaldığı" da iddialar arasında yer aldı.

Milan kulübünden bir kaynak ise ANSA’ya yaptığı açıklamada, taraftarlarına yönelik soruşturmada güvenlik güçleriyle iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.


Bu arada, yarın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kızılyıldız ile karşılaşacak olan Inter’in teknik direktörü Simone Inzaghi, düzenlediği basın toplantısında operasyonla ilgili sorulara, "Kulüp, devam eden bir soruşturma olduğunu ve bu konuda yorum yapmamamız gerektiğini söyledi." şeklinde yanıt verdi.