‘İnanılır gibi değil’ Fenerbahçe-Manchester United maçının ardından iddialı sözler: Sezonun en iyi oyunlarından biri…


UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında İngiliz devi Manchester United'ı konuk etti.


Mücadelenin ilk yarısını konuk ekip 15. dakikada Eriksen'in attığı golle 1-0 önde kapattı. 49. dakikada En-Nesyri'nin golüyle beraberliği yakalayan sarı-lacivertlilerden Teknik Direktör Jose Mourinho, hakeme itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi. Fanatik'in usta yazarları zorlu mücadeleyi sizler için analiz etti...


FAİK ÇETİNER | KAZANAMIYORSAN KAYBETMEYECEKSİN

Mourinho elde sol bek olmayınca Samuel’i sağa, Mert Müldür’ü de sola yerleştirdi. İrfan Can’a ilk 11’de şans vermemiş, Tadiç’e sağ kanadı, Maximin’e de sol kanadı teslim etmişti. Rakibinin CV’sini ve ismini yabana atmak mümkün değildi. Ne kadar formsuz, ne kadar eksiği olursa olsun, Manchester United, Avrupa arenasında çekinilecek bir rakipti. İlk 45 dakikayı izleyince İngiliz takımının eski görüntüsünden uzak olduğunu gördük.


İLK ŞUTLARI GOL OLDU

Geriden oyunu başlatıyorlar, ani atak kovalıyorlardı. İlk 15 dakika Fenerbahçe daha istekli gözükürken, Manchester ilk atağında, kaleyi ilk bulan şutunda golü bulunca keyifler kaçtı. Golden sonra Tadiç kale önünde zoru başarıp, En Nesyri’nin vuruşlarında da rakip kaleci yıldızlaşınca Fenerbahçe devreyi geride kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Fenebahçe, Maximin’nin soldan ortaladığı topta En Nesyri’nin kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. Beraberlik Sarı- Lacivertli takımın nedense hızını kesti. Samuel, Maximin, En Nesyri Mourinho’nun son dakika hamleleri (Dzeko, İrfan Can, İsmail Yüksek) skora katkı yapmadı ve Fenerbahçe kazanabileceği bir maçı berabere bitirdi. Aslında ‘kazanamıyorsan, kaybetme’ derler. Avrupa Ligi’ne yenilgisiz devam eden Fenerbahçe hedefinden sapmadı. Sahadakiler ile ilgili notumuzla yazıyı noktalayalım. Manchester maçında gördük ki, Samuel, Maximin ve En Nesyri bu takımın ilk 11’nde olmalılar. Fred’in futbolu ise geriye gidiyor, inanılır gibi değil.


SERKAN AKCAN | İŞTAHI KORURSA

Fenerbahçe’nin Manchester United karşısında ilk yarı oynadığı futbol bu sezonun en iyilerinden biriydi. Kadıköy’de rakibine karşı baskı kurdu, United’ın oyun kurulumunu büyük oranda engelledi, topa sahip oldu. Oyuna iyi başlamışken United’ın Eriksen ile çektiği ilk şutun gol olması moral bozucuydu doğrusu. Fakat Fenerbahçe öz güvenini ilk yarının sonuna kadar hiç kaybetmedi, En Nesyri’yi ceza sahasında topla buluşturdu. Mourinho’nun futbolcuları ilk 45 dakikada erken bir gol yemiş olmalarına rağmen sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı.


YİNE TOPU BIRAKTI

İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte Fenerbahçe’nin baskısı fazlasıyla işe yarıyordu. Maximin’in United savunmasının arkasına indirdiği nefis topu En Nesyri ağlara gönderdiğinde 49 dakikalık emeğin karşılığı alınmıştı. Ne var ki, bu gol Fenerbahçe’nin nabzını yükseltmek yerine normale döndürdü. Mourinho’nun takımı yine ilginç şekilde topu rakibine bıraktı, savunmayı daha derine çekti ve gereksiz bir baskıya maruz kaldı. Fenerbahçe her şeye rağmen oyunun inisiyatifini bırakmamıştı. Ta ki Osayi’nin penaltı pozisyonuna kadar. 56. dakikadaki bu pozisyonun ardından Mourinho kırmızı kartla atıldı, Osayi rakibi Garnacho’yu düşürdü sarı gördü ve 62’de Mourinho Osayi’nin yerine Becao’yu alıp Djiku’yu sağ beke çekti. Bu olaylar silsilesi Fenerbahçe’yi düşürdü.


KAYIP SAYILMAZ

Fenerbahçe için United’a karşı Kadıköy’de alınan beraberlik büyük bir kayıp sayılmaz. Mourinho, ilk yarıdaki enerjiyi ve futbolcularının oyun iştahını nasıl uzatacağına kafa yormalı. Samsun maçı ve akabinde United’a karşı beklerden birini çıkarıp stoper sokmak ve Djiku’yu beke çekmek takımın ritmini negatif etkiliyor.


MEHMET ALİ SABUNCU | YETER Kİ BÖYLE OYNAYIN

Avrupa’da rakip bu kez son yıllarda liginde istenileni veremeyen, ancak ne de olsa İlgiliz devi Manchester United idi. Jose Mourinho Dzeko’yu yanında oturtarak maça başladı. Gelelim 90 dakikanın önemli anlarına;


EN-NESYRI...

4’te En-Nesyri topa yükseldi ama kaleci Onana topu kaptı. 5’te Osayi Samuel çaprazdan kaleye denedi, atak sonuçsuz kaldı. 15’te Eriksen kaptığı topu ağlara gönderdi: 0-1. 21’de Dusan Tadic’in şutu Onana’da kaldı. 23’te kale önünde Tadic bu kez boş kaleye atamadı. 37’de En-Nesyri iki kez kafayla vurdu, Onana golleri çıkardı. Devre bu sonuçla bitti. 49’da Saint-Maximin ortaladı, En-Nesyri kafayla skoru 1-1 yaptı. Maç da bu sonuçla bitti.


SONUÇ ÖNEMLİ DEĞİL

Fenerbahçe demek ki iyi takımmış... Hocası iyiymiş... Böyle oynayabiliyormuş... Eleştiri olacak. Dün gece Kadıköy futbola doydu. Demek ki oluyormuş. Böyle devam... Rakipler sizi seyrederken yenilir. Sonuç önemli değil. Yeter ki böyle oynayın. Çok beğendim.