İlküvez Erkek Öğrenci Yurdu’nda Neler Oluyor?

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN), "Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan üyemiz, Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurdu’nu denetlemek isterken darp edilmiştir" dedi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN), “Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan üyemiz, Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurdu’nu denetlemek isterken darp edilmiştir” dedi.

Sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer verdi, “Bir cemaate ait olduğu iddia edilen söz konusu yurtta yaşanan darp ve saldırının nedeni ise yurtta yasa dışı ve kayıtsız olarak tutulan çocukların tespit edilmesi ve bu durumun tutanak altına alınmak istenmesidir. Söz konusu olay şöyle gelişmiştir:

Bilindiği üzere söz konusu cemaat yurtlarında denetimsizliğin ve kayıt dışılığın nasıl ağır sonuçlara yol açtığına, çocuk istismarına nasıl zemin hazırladığına defalarca tanık olduk. Sadece cemaat yurdu oldukları için yaptıkları her şeye güven duyulması gerekiyormuş algısını yaratan Bakanlara ve kamu yöneticilerine de defalarca tanık olduk. Ancak yaşananların en ağır sonuçlarıyla çocukların yüzleşmek zorunda kaldığı gerçeğiyle her defasında daha ağır biçimde yüzleşir olduk.

Bu nedenle Bakan Yusuf Tekin’e soruyoruz!

Eğitim Sen olarak öncelikle darp edilen, şiddete maruz kalan eğitim emekçilerine geçmiş olsun diyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağımızı, saldırganlar ve söz konusu yurt hakkındaki gerekli cezai işlemleri ve yürütülecek tüm süreçleri yakından takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)