İkili harekat

Lider Ankersen, başka kadrosu Southampton’ın Leeds’le finalinde kaleci Lis ve golcü Mara için teşebbüslerde bulundu.

Göztepe, Süper Lig'de yeni dönem öncesi tezli bir takım kurmak için kollar sıvadı. Sarı-kırmızılı idare, Londra'da Wembley'deki Premier Lig'e yükselecek son ekibi belirleyecek Southampton-Leeds finali sonrasında transfer görüşmelerinde bulundu. İngiltere'de Göztepe'nin futbol şubesini de devralan Sport Republic şirketinin yönettiği ve Premier Lig'e yükselen Southampton'a playoff finalinde takviye vermek maksadıyla Londra'ya giden Lider Rasmus Ankersen ve Sportif Yönetici Ivan Mance, transfer listesinde yer alan iki oyuncu için İngiliz grubunun kurmaylarıyla fikir alışverişinde bulundu.

LİS TAMAM MARA YOLDA

Southampton'ın Premier Lig'e yükselmesinin akabinde kulüpler, kaleci Lis ve Fransız golcü Sekou Mara transferini masaya yatırdı. Southampton'dan kiralık gelen Lis'in Göztepe'de kalması konusunda taraflar her bahiste anlaştı. İdarenin 21 yaşındaki Fransız golcü Mara'yı da kiralık olarak getirmek istediği bildirildi. Genç santrfor, bu dönem 34 maçta 6 gol, 2 asist katkısı sağladı. Fransa'nın A Ulusal Grup hariç tüm alt yaş kategorilerinde forma giydi. 31 maçta oynayan 27 yaşındaki Polonyalı Lis de geçen dönem 31 maçta 18 gol yerken, 20 maçta kalesini gole kapattı.

BOMBALARI PATL ATACA K

Göztepe, iç transferde İsmail Köybaşı ve Anthony Dennis ile nikah tazeledi, dış transferde ise Kıbrıs Rum Kısmı'nda AEL Limassol'den Brezilyalı sol bek Djalma Silva ile prensip muahedesine vardı. Sarı-kırmızılılar, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor.

İKİ FUTBOLCUYLA YOLLAR AYRILDI

Göztepe, Kortrijk'den kiraladığı 26 yaşındaki Cezayirli kanat oyuncusu Messaoudi'nin daima sakatlık sorunu yaşaması nedeniyle satın alma opsiyonunu kullanmayacak. Genç hamleci, 5 gol, 6 asistlik performansına karşın, sakatlığı sebebiyle 10 lig maçında oynamadı. Atınç Nukan da Göztepe'de olmayacak. Sarı- kırmızılılar, 30 yaşındaki stopere veda etti. Nukan, geçen dönem 23 maçta 2 gol, 1 asist yaptı.