İddia; Antalya’da çıraklık eğitimi için camilerde vaaz verilecek

MESEM'lerin çocuk sömürüsüne yol açtığını ve özellikle fakir ailelerin çocuklarının gerici bir nesil olarak yetiştirilmek üzere bu tür eğitime yönlendirildiği iddia edildi

Antalya'da, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin isteği üzerine, imamların çıraklık okullarına yönlendirme amacıyla vaazlar vererek çocukların mesleki eğitime yönlendirilmesine destek olacağı iddia edildi. Müftü Nazif Fethi Yalçınkaya, yeni düzenlemeyle çocukların hem lise diploması hem de meslek sahibi olacaklarını ifade ederken, Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, bu yöntemin pedagojik açıdan uygun olmadığını ve çocuk sömürüsüne yol açtığını belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) ve mesleki ortaokullar konusundaki yeni politikaları tartışma yaratıyor. Antalya'da, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin talebi üzerine, çocukların çıraklık eğitimine yönlendirilmesi amacıyla imamların camilerde "Çocuklarınızı çırak okuluna gönderin" şeklinde vaaz vermesi planlanıyor. Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk, sanayiye yönlendirme ile ilgili destek istediklerini belirtirken, Müftü Nazif Fethi Yalçınkaya, vatandaşların bu yöndeki tereddütlerini gidermek amacıyla bilgilendirme yapacaklarını ifade etti. Yalçınkaya, "Yeni düzenleme ile birlikte çocuklar hem lise diploması alacak hem de meslek sahibi olacaklar" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ise bu durumu eleştirerek, çocukların pedagojik ve gelişimsel açıdan uygun olmayan bir yönlendirme ile karşı karşıya bırakıldıklarını vurguladı. Kadir Öztürk, MESEM'lerin çocuk sömürüsüne yol açtığını ve özellikle fakir ailelerin çocuklarının gerici bir nesil olarak yetiştirilmek üzere bu tür eğitime yönlendirildiğini iddia etti. Öztürk, "İmamların böyle bir konuda yönlendirici olmaları pedagojik açıdan uygun değil" diyerek, müftünün kendi çocuğunu bu tür bir eğitime gönderip göndermeyeceğini sorguladı.


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?