İçişleri Bakanlığı, AKP’li eski belediye başkanına “kaçak kapı soruşturması” başlattı

Eski belediye başkanı Tandoğan, yapılan işlemlerle ilgili olarak, başlangıçta hata yapıldığını kabul etse de, sonrasında yıkım kararı aldığını ve ruhsatı iptal ettirdiğini belirtti

Ordu'nun Perşembe ilçesinde yer alan Tarihi Yason Burnu Yarımadası'nda, 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanında ruhsatsız bir yapı inşa edilmesine izin veren Perşembe Belediyesi'nin eski Başkanı AKP'li Mustafa Sayım Tandoğan hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. Tandoğan'ın, 2019 yerel seçimlerinden 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar belediye başkanlığı yaparken, izinsiz bir şekilde kafe olarak kullanılan yapıya çalışma ruhsatı verdiği belirlendi.

Ruhsat tarihleri uyuşmazlığı

BirGün'ün aktardığına göre, Perşembe Belediyesi encümen kararının 13 Temmuz 2021'de alınmasına karşın, ruhsatın bir ay önce, 18 Haziran 2021'de düzenlendiği tespit edildi. İçişleri Bakanlığı Kontroller Başkanlığı, Tandoğan'dan yapılan işlemler hakkında savunma istedi. Soruşturma kapsamında, Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı olarak yapılan inşaatın detayları ve ruhsat verilme gerekçeleri sorgulandı.


İddialar ve yalanlamalar

Eski belediye başkanı Tandoğan, yapılan işlemlerle ilgili olarak, başlangıçta hata yapıldığını kabul etse de, sonrasında yıkım kararı aldığını ve ruhsatı iptal ettirdiğini belirtti. Ancak bu süreçte mahkeme kararı beklenirken yıkım gerçekleşmedi. Tandoğan, yeni belediye başkanı Cihat Albayrak'ın işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdiğini iddia etti, ancak Albayrak bu iddiaları yalanladı ve ruhsatların kendisi göreve gelmeden önce verildiğini ifade etti.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?