İçine para ata ata yok edecekler! Turistler doğa harikasını tahrip etti

ABD'de bulunan ünlü Yellowstone Milli Parkı içerisindeki Büyük Prizmatik Bahar (Grand Prismatic Spring) olarak bilinen termal havuz parkın cazibe merkezi olmayı sürdürse de turist akını nedeniyle tahrip oldu. Parkı ziyarete gelen turistlerin bir bölümünün termal havuza dilek dilemek için madeni para atması, çevresini kirletmesi bir zamanlar rengarenk olan havuzu tek renkli hale getirdi.

Dünyanın üçüncü büyük kaplıcası olan ve parkın ana simgesi haline gelen Büyük Prizmatik Bahar, birçok rengi barındırması sayesinde her yıl yüzbinlerce turist akınına uğruyor. Fakat bu ziyaretler nedeniyle bir doğa harikası yok olmak üzere, turistler ünlü termal havuzu dilek kuyusu olarak kullanmaları nedeniyle tahrip etti.

DİLEK DİLEMEK İÇİN ATTIKLARI PARA İLE MAHVETTİLER

Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en önemli sit alanlarından biri kabul edilen Yellowstone Ulusal Parkı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor ancak turistler ünlü termal havuzu tahrip etti.

Binlerce madeni para ve bir sürü çöp, bir zamanların tertemiz mavi suyunu rengarenk bir renge dönüştürdü.

Termal havuz uzun yıllardır bir dilek kuyusu gibi değerlendirildi, ziyaretçiler içine bozuk para, mendil ve diğer çöpleri attı. Sonucunda ise parlak mavi termal havuz zamanla yeşil-kahverengi renk karışımına dönüştü.


EŞYALARINI ÇATLAKLARA ATIYORLAR

Yellowstone Milli Parkı tarihçisi Alicia Murphy, Amerika'nın ilk milli parkına gelen turistlerin ilginç bir şeyler olacağı umuduyla çoğu zaman eşyaları çatlaklara ve deliklere attığını belirtiyor. 

Murphy, "İnsanlar gayzerlerin nasıl çalıştığını anlamadılar" dedi. Suya bir şey atarlarsa onu patlatabileceklerini düşündüler." sözlerini ekledi.

 Eşyalar havuzun doğal güzelliğini bozdu, masmavi suyu yeşil, sarı, mavi ve turuncu karışımı bir renge dönüştürdü.