İBB Şehir Tiyatroları 9 oyunla perdelerini açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatro sezonunun yeni haftasında 9 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatro sezonunun yeni haftasında 9 farklı oyunla seyirciyle buluşuyor. Klasik ve çağdaş yazarlardan oluşan zengin bir repertuvar sunan tiyatro, Alp Tuğhan Taş, William Shakespeare, Suat Derviş ve Özen Yula gibi isimlerin eserlerini sahneleyecek. Bu hafta izleyiciler, “Savaş ve Barış”, “Hekabe, Hekabe Değil”, “İkinci Perdenin Başı”, “Hamlet”, “Tartuffe”, “Fosforlu Cevriye”, “Hayat Der Gülümserim”, “Kuğunun Şarkısı” ve “Zehir” adlı oyunlarla buluşacak.

SAVAŞ VE BARIŞ

Kocaeli Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Savaş ve Barış”, Napolyon Savaşları’nın ortasında üç aristokrat ailenin aşk, dostluk ve ihanetle örülü hikâyesini konu alıyor. Tolstoy’un klasik romanından Helen Edmundson tarafından uyarlanan oyunun yönetmenliğini Mehmet Birkiye üstleniyor. Bu gösteri, İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 31 Ekim’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilecek.

HEKABE, HEKABE DEĞİL

Comédie-Française topluluğunun Avignon Festivali’nde prömiyerini gerçekleştirdiği “Hekabe, Hekabe Değil”, ünlü yönetmen Tiago Rodrigues tarafından sahneye taşınıyor. Gerçek ile kurguyu birleştiren oyun, izleyiciyi kişisel ve politik unsurları sorgulamaya davet ediyor. Bu yapım da İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 2 ve 3 Kasım’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

İKİNCİ PERDENİN BAŞI

Genç bir oyuncu olan Muhsin’in yaşamının dönüm noktasında bir seçmeye katılma hikâyesini anlatan oyun, Alp Tuğhan Taş’ın yazıp yönettiği bir yapım. Ebru Üstüntaş ve Alp Tuğhan Taş’ın rol aldığı oyun, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de izleyici karşısına çıkacak.

HAMLET

Engin Alkan’ın çağdaş bir yorumla sahneye taşıdığı “Hamlet”, Shakespeare’in ünlü eseri olarak seyircileri yaşam ve ölüm arasındaki ikilemlerle yüzleştiriyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.


TARTUFFE

Molière’in yazdığı ve Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği “Tartuffe”, sahtekar bir sofunun bir ailenin hayatını nasıl karıştırdığını mizahi bir dille anlatıyor. Yiğit Sertdemir’in yönetimindeki oyun, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde oynanacak.


FOSFORLU CEVRİYE

Suat Derviş’in kaleme aldığı “Fosforlu Cevriye”, İstanbul’un arka sokaklarında hayata tutunan sokak kadını Cevriye’nin aşk ve hayat mücadelesini konu alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde izlenebilir.

HAYAT DER GÜLÜMSERİM

Özen Yula’nın yazdığı “Hayat Der Gülümserim”, yıkılmak üzere olan bir sahneye veda eden bir oyuncunun hayat hikâyesini sahneliyor. Sema Keçik ve Serkan Bacak’ın rol aldığı oyun, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahneye konulacak.


KUĞUNUN ŞARKISI

Çehov’un kısa oyunlarından “Kuğunun Şarkısı”, yaşlı bir aktörün hayatını ve pişmanlıklarını sorgulamasını anlatıyor. Bora Seçkin’in yönettiği oyun, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde izlenebilecek.

ZEHİR

Lot Vekemans’ın yazdığı “Zehir”, yıllar sonra bir araya gelen eski bir çiftin acı dolu yüzleşmesini sahneliyor. Sevinç Erbulak ve Ahmet Saraçoğlu’nun başrollerini paylaştığı oyun, 2 Kasım’da Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak.