Hızla yayılan tuhaf akım: Kvadrobing

Rusya'da çocukların ve gençlerin kendilerini en sevdikleri hayvanlarla özdeşleştirdikleri yeni akım ülkeyi karıştırdı.

Rusya'da gençler arasında hızla yayılan “kvadrobing” akımı, Rusya'da son günlerin en çok tartışılan gündemi oldu. Çocukların kedi, köpek, ayı kostümleriyle gezip hayvanlara benzer hareketler yaptığı akıma Rus hükümeti savaş açtı.

Rusya lideri Vladimir Putin'e yakın isimlerden Parlamento Başkanı Viyaçeslav Volodin, "çocukları köleye dönüştüren" akımın Batı'nın ve ABD'nin Rusları insanlıktan çıkarma planı olduğunu savundu. Volodin, "Bu ilk başta bir şaka ve oyun gibi görünebilir ama arkasında insana ait her şeyi reddetmeye yönelik ciddi bir plan var" dedi.


Rus Parlamentosu'nun da akıma karşı hükümet kontrolünü artırmaya yönelik yasa hazırlığında olduğu bildirildi.

Putin'in partisinden milletvekili Sergey Kolunov, kvadrobing akımına kapılan gençlerin ailelerine dava açılabileceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a "Sizde de kvadrobing var mı? Bu son zamanlarda bizde en önemli hikaye" dedi.

Sibirya'da bu ay başında bir kadının köpek gibi giyinip koşan oğluyla gezdiği anlar ülkede büyük ses getirmişti. Polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.