Hizbullah’tan İsrail vatandaşlarına tahliye uyarısı. Yerleşim yerlerini vurmaya başladı

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki 20'den fazla yerleşim yerinin haritasını ve isimlerini içeren video ile bir açıklama yayınladı.

Dün İHA'larla İsrail'in kuzeyindeki askeri üsleri yerleşim yerlerini vurmaya başlayan Hizbullah, saldırıların devam edeceğini bildirerek İsrail vatandaşlarına tahliye uyarısı yaptı.

İSRAİL VATANDAŞLARINA TAHLİYE UYARISI

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "videoda adı geçen yerleşim yerlerinin sakinlerine" seslenilerek "Bu bölgeleri derhal tahliye etmeniz rica olunur. Yerleşimleriniz, Lübnan'a saldıran düşman askeri kuvvetleri için bir konuşlanma yeri haline geldi. Dolayısıyla İslami Direniş'in de hava ve füze gücü için meşru askeri hedef haline geldiler." ifadelerine yer verildi.

YERLEŞİM YERLERİNİ VURMAYA BAŞLADILAR

Lübnan'daki Hizbullah, dün İsrail'in kuzeyindeki Mişar istihbarat üssü ve Tel Nof hava üssü ile Lübnan'ın güneyinde sınır bölgesindeki Ras Nakura'da toplu halde bulunan İsrail ordu güçlerini füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.

Hizbullah'tan art arda yapılan açıklamalarda, konuya ilişkin bilgi verildi.

KAMİKAZE SALDIRISI YAPILDI

Açıklamada, Tel Aviv'in güneyindeki Tel Nof ava üssüne kamikaze İHA filosuyla hava saldırısı düzenlendiği ve hedeflerin isabetli bir şekilde vurulduğu belirtildi.

İsrail'in kuzeyinde yer alan Safed'deki Mişar üssünün füzelerle hedef alındığı kaydedilen açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Hayfa şehrinin kuzeyindeki El-Keryut bölgesi ile Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş-Şaab kasabası yakınlarında toplu halde bulunan İsrail ordu güçlerinin füzelerle vurulduğu aktarıldı.‏

Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında Ras Nakura bölgesinde toplanan İsrail güçlerinin de füzelerle hedef alındığı belirtilen açıklamada, İsrail askerlerinden ölenlerin olup olmadığına dair ayrıntı verilmedi.