Hizbullah’ın yeni lider adayının durumu ne? İsrail, ‘yaralandığını’ söylüyor…

İsrail Medyası, Perşembe günü hedef alınan Hizbullah Genel Sekreteri adayı Haşim Seyfettin'in, saldırı sonucu yaralandığını iddia ediyor. Hizbullah ise, üç gündür konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İsrail medyası Cuma günü üst düzey Hizbullah lideri Haşim Seyfettin'in Perşembe günü Beyrut'un güney banliyösüne düzenlenen İsrail hava saldırısında yaralanmış olabileceğini bildirdi.

Hizbullah'ın kilit isimlerinden biri olan Seyfettin'in, örgütün kısa süre önce öldürülen lideri Hasan Nasrallah'ın  yerine geçebileceği yönündeki iddialar, gece düzenlenen saldırının hedefine ilişkin soru işaretleri yarattı.

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'a göre İsrail,  Seyfettin'in Perşembe günkü saldırıda yaralandığını düşünüyor ancak durumuyla ilgili ayrıntılar bilinmiyor.

Haberde ayrıca üst düzey Hizbullah istihbarat komutanlarının  Seyfettin ile birlikte hava saldırısının hedef aldığı yeraltı komuta merkezinde olduğu iddia edildi.

HİZBULLAH AÇIKLAMA YAPMADI

Hizbullah, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Hizbullah'ın konuyla ilgili sessizliği, İsrail medyasında Seyfettin'in ölümü hakkındaki iddiaları daha da güçlendirdi.

Bu olay, bir hafta önce bir İsrail saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünden üç gün sonra gerçekleşti.

Lübnanlı yetkililere göre İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları en az 2,011 kişinin ölümüne, 9,500'den fazla kişinin yaralanmasına ve 1,2 milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu.

Uluslararası toplum, İsrail'in Lübnan'da devam eden saldırılarının Gazze'deki çatışmayı daha geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüştürebileceği endişesini yineliyor.