Hizbullah: İsrail’le savaşmak istiyoruz

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, bugün yaptığı basın açıklamasında İsrail'in güney Lübnan'daki kara harekatına değindi. Kassam, 'İlk bağıran kaybeder, ilk biz değil onlar bağıracak' dedi.

Hizbullah Genel Sekreter yardımcısı Naim Kasım, bugün basın açıklaması düzenledi. İsrail'in kara harekatına değinen Kassam, örgütünün 'siyonist düşmanla çatışmak istediğini' dile getirdi.

Orta Doğu'da tırmanan gerilimle ilgili olarak Kasım, "bu savaşta ilk kim bağırırsa, o kaybeder. İlk biz bağırmayacağız, düşmanı bağırttıracağız" diyerek İsrail ordusuna meydan okudu. Kassam, "İsrail, hedeflerine ulaşamayacak" diye ekledi.

Hizbullah'ın büyük darbe alan yönetim yapısına da değinen Kasım, "emin olabilirsiniz ki, örgütün komuta, kontrol ve yönetimi örgütün ihtiyaçlarına göre tam şekillenmiştir ve bize vurulan acılı darbeleri bu şekilde aşacağız" dedi.

'HER ŞEYE KADİR DEĞİL'

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde ilerleme kaydedemediğini söyleyen Kasım, "düşman, her şeye kadir olduğunu iddia ediyordu, fakat böyle olmadığını gördük" dedi ve "7 gündür süren kara taarruzu boyunca düşman, ilerleme kaydedemedi. İsrail ordusu, başarısızlığı sonucu dumura uğradı" diye ekledi.

İsrail ordusu, bugün Lübnan'ın güney batısında yeni bir cephe açtığını iddia etmiş, fakat bu iddiayı teyit eden bir kanıt paylaşmamıştı. 

Kasım, konuyla ilgili olarak "Düşmanla çatışmak istiyoruz. Onların kazanacağı birkaç metrenin bir değeri yok. Ya cephede, ya da geride onlarla çatışacağız" dedi.

Kasım, konuşmasını 'halkından' "sabır, direniş ve dirayet" isteyerek bitirdi.