Hikmet Karaman, Trabzonsporlu oyuncunun peşinde! Gözler Şenol Güneş’te, transferde büyük sürpriz…


Son olarak Adana Demirspor'u çalıştıran Hikmet Karaman, sürpriz bir kararla rotayı Moldova'ya çevirmiş ve Zimbru ile anlaşma sağladı. Tecrübeli teknik dörektörün yeni takımıyla 1.5 yıllık sözleşme imzalarken ilk maçında Plareşti’yi 4-0'la geçti.


Teknik direktörlük kariyerine Türkspor'da başlayan Hikmet Karaman; daha sonra Kocaelispor, Zeytinburnuspor, Erzurumspor, Adanaspor, Rizespor, Kayserispor, Ankaragücü, Malatyaspor, Ankaraspor, Antalyaspor, Manisaspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Alanyaspor ve son olarak Adana Demirspor'da görev aldı. Süper Lig'de birçok takımda görev alan tecrübeli isim, ilk kez Avrupa'da çalışıyor.


Hikmet Karaman; son olarak Adana Demirspor'un başında 18 maça çıktı. Mavi Şimşekler, 64 yaşındaki deneyimli teknik adamın liderliğinde 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyetle sahadan ayrılmıştı.


Moldova kariyerine galibiyetle başlayan Karaman, ara transfer dönemi için çalışmalara şimdiden başladı ve gözünü Türkiye pazarına dikti.


Karaman'ın Trabzonspor'un Ukraynalı stoperi Arseny Batagov'u istediği ileri sürüldü. Karadeniz Gazetesi; 22 yaşındaki oyuncuya Romanya ve Polonya'dan da teklif geldiğini, ancak en dikkat çekici teklifin Zimbru'dan yapıldığını yazdı.


Fırtına, Zorya Luhansk forması giyen 22 yaşındaki Arseniy Batagov’u yaz transfer döneminin son günlerinde renklerine bağlamıştı. Solak stoper için Ukrayna ekibine 1.8 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.


Ülkesi Ukrayna'nın alt yaş kategorilerinde 45 kez oynayan Batagov, ilk kez A Milli Takım formasını ise Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda giydi.


Ukraynalı oyuncu, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz forma şansı bulamadı. Süper Lig'de 4, Avrupa Ligi Elemeleri'nde 1 maçta kadroya alınan süre alamayan Batagov'la ilgili Şenol Güneş şu ifadeleri kullanmıştı: "Batagov'a yükleme yapıp da sakatlık yaşamayalım diye dar alanda dinlenerek idman yaptık ama yine de sakatlandı. Keşke yüklemeseydik."


Batagov, Trabzonspor dergisindeki röportajında, kendisine olimpiyat oyunlarındayken bazı teklifler geldiğine değinerek, "Onları inceliyordum. Ama en ciddi teklifin Trabzonspor'dan geldiğini duyunca çok mutlu olmuş, heyecanlanmıştım. Çünkü Trabzonspor'un büyük hedefleri vardı ve en önemlisi, kariyerime büyük bir kulüpte devam edeceğimi düşündüğüm için mutlu olmuştum. Bu nedenle kolay karar verdim." ifadelerini kullanmıştı.