HAZİRAN 2023 KİRA ARTIŞ ORANI | Haziran ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Enflasyona nazaran kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mayıs ayına ait enflasyon sayılarını açıklamasıyla birlikte kira artış oranları en çok araştırılan mevzular ortasındaki yerini aldı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi'nin (Yİ-ÜFE) güncellenmesiyle birlikte kira artırımları da tekrar hesaplandı. Arama motorlarında araştırılan Haziran ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Enflasyona nazaran kira artış oranı nasıl hesaplanır? sorularının karşılığı haberimizde...

HAZİRAN 2023 KİRA ARTIŞ ORANI | Mayıs ayı enflasyon sayıları, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon bilgilerinin açıklanmasıyla birlikte güncellendi. Bu şimdiki bilgiler ortasında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yer alıyor. Kira artırımı ise en çok merak edilen bahislerden biri olarak öne çıkıyor. Arama motorlarında Haziran ayı kira artış oranı yüzdesi ve kira artış oranının nasıl hesaplandığı üzere sorular, kira artışıyla ilgilenenler tarafından araştırılıyor. İşte 2023 Haziran ayı kira artış oranı ve hesaplama ayrıntıları...

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 5 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2023 Mayıs enflasyonu aylık 0,04 oldu. Yıllık enflasyon ise %%39,59 olarak açıklandı.

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri ortasında yenilenen kontratlarda, kiracıya yüzde 25'in üzerinde artırım yapılamayacak.

YÜZDE 25 KİRA ARTIRIMI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Örnek konut kirası: 1.000 TL

Örnek konut kirası: 3.000 TL

Örnek konut kirası: 5.000 TL

Örnek konut kirası: 7.000 TL