Hakan Çalhanoğlu’na makus haber! Ballon d’Or 2024’ün kazananı İspanyol basınına sızdı

Türkiye A Ulusal Futbol Ekibi kaptanı ve İtalya Serie A gruplarından Inter Milan'da forma giyen yetenekli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, gösterdiği üstün performans ile Ballon d'Or adayı gösterilmiş ve göğsümüzü kabartmıştı. İspanyol basınına sızan bir argüman gündeme bomba üzere düştü, Ballon d'Or'dan Çalhanoğlu'na makus haber geldi. İşte detaylar...


Türkiye A Ulusal Futbol Ekibi'nde kaptanlık pazubandı giyen ve Inter Milan'daki performansı ile Avrupa'da sıkça isminden kelam ettiren Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or için aday gösterilmişti.


Türkiye'deki hayranlarının ve futbolseverlerin göğsünü kabartan 30 yaşındaki yıldız oyuncu, aday gösterilmesi ile ilgili "Çok memnunum. Sıkıntı biliyorum lakin o listede olmak da farklı bir gurur benim için." tabirlerinde bulunmuştu.


Çalhanoğlu 2023 - 2024 döneminde Inter forması ile çıktığı 40 maçta 15 sefer fileleri havalandırmış, 3 defa gol getiren asist yapmıştı.


2017 yılından beri Serie A'da mesleğini sürdüren yıldız futbolcu, Inter Milan'a ezeli rakibi AC Milan'dan 2021 yılının Temmuz ayında transfer olmuştu.


28 Ekim'de açıklanması beklenen Ballon d'Or'dan erken haber geldi ve kazananın İspanyol basınına sızdırıldığı tezi ortaya atıldı. İşte o haber...


İspanyol spor gazetesi Marca'nın haberine nazaran, Ballon d'Or ödülünün kazananı çoktan seçildi; hatta kulüp idaresi kendisini mükafata şimdi 1 ay kala tebrik bile etti.


Haberde bahsedilen yıldız oyuncu Vinícius, Real Madrid'in geçen sezonki muvaffakiyetinde çok kıymetli bir rol oynadı ve kulübün UEFA Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Harika Kupası şampiyonluklarını kazanmasında tesiri büyüktü.


Brezilyalı yıldız, Real Madrid'de geçtiğimiz dönem 39 maçta forma giydi ve 24 gol / 11 asist katkısı sundu.


Brezilyalı oyuncu, 2018 yazında CR Flamengo'dan 45 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Avrupa devine transfer olmuştu.


Burada bedelini 180 milyon Euro'yu yükseltmeyi başaran oyuncu, kıymet olarak neredeyse eski kulübü Flamengo'yu (207 milyon Euro) tek başına yakaladı.